Ciclism

„Suspendarea e iminentă” » Un sportiv român riscă să rateze Jocurile Olimpice: nu s-a prezentat la 3 controale doping

Vlad Dascălu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 08 februarie 2024

Vlad Dascălu (26 de ani), ciclist român calificat la Jocurile Olimpice, riscă să rateze participarea la Olimpiada din vară, după ce nu s-a prezentat la 3 controale doping.

Potrivit regulamentului WADA (Agenția Mondială Antidoping), sportivii sunt obligați să se facă disponibili pentru controalele doping. În caz contrar, riscă suspendarea.

Sorin Matican, medic și antrenor paralimpic, a declarat că suspendarea lui Dascălu e iminentă. 

Doctorul Matican e persoana de legătură dintre ANAD și Federația Română de Ciclism.

Sorin Matican: „Suspendarea lui Vlad Dascălu e iminentă”

„Există 3 neprezentări la antidoping. Vlad Dascălu dorește și face eforturi pentru a demonstra că la a 3-a nu a fost vinovat. Eu fiind persoana de legătură între ANAD și Federația Română de Ciclism, încă aștept un verdict. Mai departe, nici ANAD-ul nu poate să vă dea o poziție fermă, decât să vă spună că, conform datelor lor, există 3 situații în care nu a putut oferi probe. 

Regulamentul antidoping spune că trebuie să te pui la dispoziție, nu numai să fii la adresa respectivă. Adică, dacă tu ești acasă și ești cu căștile pe urechi și asculți muzică, iar comisarul WADA sună la ușă și tu spui că nu l-ai auzit, nu este o scuză. 

Tu trebuie să te pui la dispoziție. Conform legislației, suspendarea e iminentă în această situație”, a declarat Sorin Matican, potrivit sptfm.ro.

Cazul lui Vlad Dascălu e pe masa Agenției Internaționale de Testare (ITA).

Vlad Dascălu/ foto Imago Images

Un nou sportiv român riscă suspendarea, după Simona Halep

Informația că Vlad Dascălu a ratat 3 controale antidoping și riscă să rateze prezența la Jocurile Olimpice din vară apare chiar în ziua a doua în care Simona Halep e audiată de TAS.

Jucătoarea de tenis a primit inițial 4 ani de suspendare de la ITIA, a făcut apel la TAS și speră ca pedeapsa să îi fie redusă. Vineri, 9 februarie, e ultima zi de audieri în cazul lui Halep. Toate detaliile, aici.

VIDEO. Csaba Asztalos: „Consider că doamna Halep nu este vinovată”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.