Campionate

Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 08 februarie 2024

International Board va anunța vineri lansarea testelor eliminării temporare pentru faulturi tactice și proteste la deciziile arbitrilor. Jucătorilor trecuți 10 minute pe bancă li se va arăta cartonașul albastru.

În 1970, a fost o mică revoluție în fotbal. Au apărut cartonașele. Mondialul din Mexic a fost primul turneu final în care arbitrii au avut posibilitatea să-i sancționeze pe jucători cu „galben" și „roșu".

După mai mult de o jumătate de secol, încă un cartonaș poate fi introdus în regulamentul jocului. Albastru!

International Board anunță zece minute pe tușă și cartonaș albastru

Vineri, 9 februarie, International Board va confirma oficial lansarea testelor pentru „sin-bin", eliminarea temporară, anunță cotidianul britanic Daily Telegraph.

Jucătorii ar putea trimiși 10 minute în afara terenului dacă vor opri contraatacuri cu faulturi tactice sau dacă vor protesta împotriva deciziilor arbitrului.

În acest caz, „centralul" va avea în buzunar cartonașul roșu. Iată culoarea pe care o vor vedea „vinovații" când li se va spune că au fost excluși temporar. O regulă inspirată din rugby și hochei.

International Board a renunțat la cartonașul portocaliu. A rămas albastru. Teste în Țara Galilor

Inițial, culoarea ar fi trebuit să fie portocalie, dar s-a renunțat după ce s-a ajuns la concluzia că ar putea crea confuzie între cartonașele galben și roșu. Și s-a ales albastru.

Daily Telegraph a aflat că acest cartonaș albastru a fost deja testat cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor, consecința fiind reducerea faulturilor tactice și a reacțiilor furibunde ale fotbaliștilor.

Președintele UEFA: „Nu mai e fotbal". Dar ar putea fi obligat să aplice „sin-bin"

Nu se va apela însă în perioada imediat următoare la cartonașul albastru în turneele de elită europene la nivelul seniorilor. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, nu crede că eliminările temporare ar avea efect pozitiv: „Nu mai e fotbal".

Totuși, susțin jurnaliștii englezi, forul continental va fi obligat să aplice modificarea adusă legilor jocului dacă rezultatele testelor vor mulțumi International Board.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.