Opinii

Simona să-și poarte crucea!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  Friday, 09 February 2024

Măcar în prima fază a acestei triste povești cu suspendarea, am apărat-o pe Simona Halep. Am gândit atunci că, român fiind, e normal să-i țin partea chiar și când au început să apară, și s-au înmulțit, probele ce-o incriminau. 

Familiarizată cu domeniul, Luminița Paul a încercat să-mi explice ce e cu pașaportul biologic al campioanei noastre, dar n-am priceput mare lucru. Teamă mi-e că nici alții n-au priceput.

Din momentul în care s-a demonstrat, inclusiv ca urmare a unei investigații întreprinse de GSP în Canada, că Simona a înghițit, dat de o fizioterapeută a Academiei lui Patrick Mouratoglou, un supliment contaminat cu o substanță aflată pe lista celor interzise, încrederea mea în corectitudinea fostului număr 1 mondial s-a transformat în regret. 

Erau prea multe dovezile care o inculpau încât eu, asemenea oricărui om obiectiv, să-i mai acord credit total Simonei.

Lămurit și de la cine a plecat răul, cine l-a provocat, m-am așteptat ca Simona să se dezică de cei de la Academia Mouratoglou, în favoarea cărora sacrificase o întreagă echipă de compatrioți, pe Ruzici, pe Cercel, pe alții. Și nu doar atât. Ci să ceară ca, în paralel cu ea, să fie investigați și aceștia. Trași la răspundere.

Simona Halep

Surprinzător, Simona n-a procedat așa. În pofida complicității lui Mouratoglou, care și-a reconfirmat amestecul în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, constănțeanca s-a arătat împăcată cu soarta nedreaptă!

Deși Mouratoglou et Comp. au nenorocit-o, practic, i-au ruinat cariera, Simona a continuat să-și clameze o inocență în care cred tot mai puțini.

Nu s-a îndreptat împotriva lui Mouratoglou și a oamenilor lui, cum era de presupus că va reacționa. Șocând, a rămas în tabăra diavolului și totul a culminat în clipa în care, după audierile de la TAS, a acceptat să ia cina tête-à-tête cu Mouratoglou, ca să ce? Să pună țara la cale! 

Alta i-ar fi întors spatele și l-ar fi tratat ca pe un dușman pe cel care, nu-i nicio exagerare, a distrus-o. Nu și Simona, poate nu vrăjită de francez, dar sigur dominată de el.

În măsura în care pe femei e uneori mai greu să le înțelegi, așa se spune, nu?, Simona chiar e de neînțeles în situația actuală. De unde și posibilitatea, inițial respinsă ferm, ca relația dintre ea și Monsieur Patrick să nu fi fost doar una dintre o tenismenă și antrenorul ei. Să fi însemnat ceva mai mult.

Dacă așa stau lucrurile și, opinie mai largă, nu stau bine, atunci Simona n-are decât să-și poarte crucea. Implicit, să nu se mai considere victimă și să admită că și-a făcut-o cu mâna ei. Având de ales, a ales greșit, iar acum suportă consecințele.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.