Liga 1

Foștii rivali ai celor de la FCSB, după decizia lui Becali: „Eu văd altfel”

Adrian Ropotan și Marius Alexe au fost invitați azi la GSP Live și au comentat plecarea lui Andrea Compagno în China, la Tianjin Jinmen Tiger.

Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone  —  Saturday, 10 February 2024

Foștii jucători ai lui Dinamo și ultima dată antrenori la Dunărea Călărași, Adrian Ropotan (37 de ani) și Marius Alexe (33), au fost invitați, vineri, la GSP Live și au comentat plecarea atacantului Andrea Compagno (27) de la FCSB în China, la Tianjin Jinmen Tiger.

FCSB a rămas fără un „9” clasic odată cu plecarea italianului în China, roș-albaștrii folosindu-se în acest moment de fotbaliști ca Alexandru Băluță, David Miculescu, Luis Phelipe pe postul respectiv.

VIDEO. Marius Alexe și Adrian Ropotan, despre utilitatea unui atacant veritabil

>

Alexe spune că e foarte dificil pentru o echipă să joace fără un vârf veritabil: „Se poate juca și fără atacant, dar ai nevoie de o echipă combativă, cu jucători cu personalitate, care să aibă curaj. Ai nevoie de posesie foarte bună pentru a juca fără atacant, de jucători cu viteză, care să acopere spațiile libere. E un joc frumos, dar greu, și e greu de construit. Ai nevoie de mult timp”.

Eu văd o echipă cu un atacant pur sânge, care să știe să speculeze momentele dificile. Sunt momente în meci când nu poți pasa și ai nevoie să joci o minge lungă sau să verticalizezi. Iar acel număr 9 trebuie să aibă abilitățile necesare de a proteja, de a ține de minge, de a ajuta echipa să respire când echipa trece prin momente grele

- Marius Alexe, fost atacant

Adrian Ropotan: „Nu e pe placul meu acest stil”

La fel ca fostul lui coleg de la Dinamo, și Ropotan preferă profilul atacantului clasic:

„Mie-mi place să joc cu un vârf veritabil. Și fotbaliștii care joacă 9 fals au calități de atacant, dar nu e pe placul meu acest stil. Oricum, FCSB joacă un fotbal frumos, au calitate, au liniște și condițiile pentru a face performanță”.

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Adrian Ropotan și Marius Alexe

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.