Tenis

VAR în tenis :) » Un spectator l-a corectat pe arbitru în timpul meciului Anei Bogdan de la Transylvania Open

+32 Foto
Ana Bogdan, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 10 februarie 2024

Ana Bogdan (31 de ani și 65 WTA) a învins-o pe Arantxa Rus (45 WTA și 32 de ani), favorita principală, cu 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5,) în sferturile de la Transylvania Open. Un moment amuzant a avut loc în timpul partidei.

Arbitrul a fost corectat public de un spectator în timpul unui punct, însă, așa cum era normal, decizia nu a fost schimbată.

Un spectator l-a „certat” pe arbitrul meciului Bogdan - Rus: „Out o fost aicea!

Ana Bogdan era condusă cu 4-2 în setul decisiv, moment în care un spectator a decis să ia inițiativa și să intervină, după o minge trimisă la linie de Arantxa Rus, conform sport.ro.

„Out o fost aicea!”, a strigat spectatorul, chiar în timpul punctului, iar cuvintele sale au fost auzite de majoritatea participanților la acest eveniment. Mai mult decât atât, spectatorul a rostit aceste cuvinte la două lovituri distanță după momentul aterizării mingii în apropierea liniei, conform sursei citate.

În cele din urmă, fanul și-a dat seama că nu va obține nimic și a renunțat în a-i mai da „indicații” arbitrului partidei. Punctul a fost câștigat de Ana Bogdan.

Ana Bogdan-Arantxa Rus, decisiv plin de tensiune

Dacă în primele două seturi au fost doar trei break-uri, în decisiv a fost festival, o serie de șase, niciuna dintre cele două jucătoare nereușind să câștige pe propriul serviciu. Seria s-a oprit în game-ul al optulea, atunci când jucătoarea din România a egalat la 4.

Un semnal și pentru Arantxa, olandeza reușind să-și facă și ea cu lejeritate serviciul. Când se împliniseră trei ore joc, scorul era 5-4 pentru Rus, iar Ana, susținută vocal din tribune, a trebuit să servească pentru a rămâne în meci. 

A câștigat game-ul la zero, 5-5, și apoi a făcut un game curajos și s-a pus în postura de a încheia meciul. Însă partida a avut parte de un nou tie-break.

S-a jucat cu schimburi lungi, căutând un plus de agresivitate, iar Ana a fost mai bună. „Sper să pot să vorbesc, ați fost incredibili. Aceste momente le voi prețui toată viața. E incredibil ce am trăit”, a spus Ana la interviul de pe teren, vizibil emoționată.

Nu am renunțat să lupt, mi-am spus că pot și că tot ce îmi doresc eu aici pot atinge dacă joc cu sufletul. Nu-mi vine să cred!

- Ana Bogdan

VIDEO. Simona Halep a revenit în țară după 3 zile de audieri la TAS

>

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.