Rugby

Rămâne cum au stabilit! Ce s-a întâmplat cu chiria de la Arcul de Triumf » Anunțul lui Alin Petrache

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

Articol de Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video), Romeo Ene  —  Saturday, 10 February 2024

Alin Petrache (47 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a lămurit situația chiriei de pe stadionul Arcul de Triumf, acolo unde naționala României joacă de la această oră împotriva Belgiei în Rugby Europe Championship.

Radu Popa, directorul CSN Arcul de Triumf, a modificat tarifele de închiriere a stadionului în acest an, măsură împotriva căreia Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a reacționat puternic. 

Problema a fost rezolvată în cele din urmă, după cum a declarat chiar Alin Petrache pentru GSP.

Alin Petrache, despre mărirea chiriei pe Arcul de Triumf: „Pentru noi ar fi fost un calvar”

„Nu, Doamne ferește să fi plătit o asemenea sumă (n.r. - 35.000 de euro pentru chirie), nu ne-am întors aici, am rămas. Suntem în continuare, este casa noastră aici, acest „leagăn” al rugby-ului românesc a fost, va dăinui și va rămâne aici în continuare și ne vom desfășura activitatea aici. 

VIDEO. Alin Petrache, despre chiria plătită de naționala României de rugby pe Arcul de Triumf

>

Este greu să vorbim despre o chirie care ar putea ajunge la 35-36.000 de euro doar pentru a organiza un meci de o asemenea anvergură. 

Pentru noi ar fi fost un chin, un calvar pentru că însemna peste jumătate din bugetul pe care îl aveam alocat de la Agenția Națională pentru Sport, și mai ales nu puteam face asemenea lucruri, să dăm atâția bani pe o chirie în loc să pregătim echipe naționale, care, cu o asemenea chirie, pot să aibă un cantonament de 7-8-10 zile într-o bază foarte bună și pot avea rezultate pe viitor. 

Am avut un dialog pozitiv cu doamna ministru Lipă, a înțeles problemele, bineînțeles că e ușor să înțeleagă pentru că ea este fostă președinte la rândul dânsei de federație, cunoaște foarte bine situația, iar aceste complexuri naționale sunt făcute să vină în sprijinul sportului românesc și mai ales al echipelor naționale și al echipelor olimpice. 

Avem aceeași chirie pe care am stabilit-o acum 3 ani de zile în clipa în care am intrat aici să jucăm și vom rămâne pe acea chirie. Acesta nu este un stadion, acesta este un complex sportiv național, el deservește sportul românesc și echipele naționale”, a spus Alin Petrache, în exclusivitate pentru GSP.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.