Tenis

Ana Bogdan a câștigat duelul românesc de la Transylvania Open

+30 Foto
Ana Bogdan și reacția sa de la finalul partidei FOTO Raed Krishan

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto)  —  Saturday, 10 February 2024

Ana Bogdan (31 de ani și 65 WTA) s-a impus în fața lui Jaqueline Cristian (25 de ani și 81 WTA) cu 6-3, 3-6. 6-4 în semifinalele Transylvania Open.  Meciul dintre cele două românce a durat aproape trei ore, în sferturi”, ea obținuse victoria după trei ore și jumătate.

Transylvania Open se apropie de final și pentru a treia oară o jucătoare din România a ajuns în finală. Ana Bogdan s-a calificat, sâmbătă, în ultimul act, ea urmându-le pe Simona Halep (2021) și Gabriela Ruse (2023).

„Ar fi fost frumos să fie o finală”, spunea Ana Bogdan înainte de confruntarea cu Jaqueline Cristian. Cele două au oferit un meci pasionant, cu răsturnări de situație, cu tenis de calitate și cu emoții.

Pentru Ana a fost a opta semifinală a carierei, iar pentru Jaqueline a treia.

Bogdan, care a jucat un meci de aproape trei ore și jumătate în „sferturi”, a început mai bine partida. Cu toate că game-urile au fost strânse, Ana a reușit să fie mai lucidă și să găsească soluțiile în momentele importante. După o oră și două minute, ea s-a impus cu 6-3.

Nivelul de energie a scăzut în partea a doua, Bogdan având și unele probleme cu bătăturile, iar Cristian a reușit să se ducă la 5-0. Orgoliul de jucătoare al Anei nu a lăsat ca setul să se ducă atât de ușor și printre îngrijiri medicale a luat trei game-uri. După 47 de minute s-a încheiat și setul al doilea, 6-3, dar în favoarea lui Jaqueline.

Prilej de bucurie pentru fanii care au umplut BT Arena. Decisivul a fost echilibrat la început, fizic pentru că schimburile au fost lungi. 

Ana Bogdan, a treia victorie în fața lui Jaqueline Cristian

S-a mers cu serviciul până în game-ul al optulea, Ana Bogdan desprinzându-se la 5-3 după ce a reușit să fie jucătoarea mai agresivă. Însă nu a putut închide partida pentru că Jaqueline a pus toată determinarea în game-ul de retur. 

O dublă greșeală i-a oferit Anei o minge de break, pe care a fructificat-o după o eroare cu dreapta a adversarei. Două ore și 53 de minute de luptă pentru a treia victorie în fața lui Jaqueline, 6-3, 3-6, 6-4.

Am stat pentru fiecare punct, mi-am spus să lupt până la final, am avut multă energie și multă adrenalină date de public 
- Ana Bogdan

A 65-a jucătoare a lumii este la a doua finală în circuitul WTA după cea de la Varșovia din 2022.

Adversara din ultimul act a Anei va fi stabilită după partida Karolina Pliskova (Cehia)-Hariett Dart (Marea Britanie).

Mă simt extraordinar, sunt mai mult decât fericită. Felicitări lui Jaqueline, am arătat un nivel înalt de tenis
- Ana Bogdan 

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.