Baschet

U-BT Cluj continuă parcursul perfect în campionat: 11 victorii, zero înfrângeri! CSU Sibiu s-a ținut scai, a chinuit campioana

U-BT Cluj, victorie în pas de defilare în campionat

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  Saturday, 10 February 2024

U-BT Cluj a obținut o victorie de serviciu sâmbătă seară cu CSU Sibiu, scor 80-74, menținându-și seria invincibilității în campionat. „Șepcile roșii” s-au impus din brand-ul firmei, n-au jucat strălucit, dar au calitate extra. Sibienii s-au autodepășit, i-au chinuit pe alb-negri, s-au ținut scai de adversară, dar n-au putut produce marea surpriză.

U-BT Cluj s-a impus în fața lui CSU Sibiu, scor 80-74, într-un derby al orgoliilor, într-un meci aprins și fain de urmărit. Sibiul a venit pe malul Someșului să producă marea surpriză, să bată campioana en titre, proaspăt calificată în „sferturile” EuroCup, neînvinsă în actuala stagiune.

Galben-albaștrii s-au ținut scai de gazde, au început cu tupeu, însă U-BT Cluj a învins din talent, din elan, cu calitate și punând presiune maximă cu o sală, de exil, megagălăgioasă.

Ultras și la baschet, să fie gălăgie!

U-BT Cluj a revenit în competiția internă, acolo unde avea un "record" de 10 victorii-zero înfrângeri, după succesul continental, calificarea în „sferturile” EuroCup. CSU Sibiu a sosit pentru meciul orgoliilor cu dorința de a răpune campioana ultimelor trei ediții, iar primul sfert a dovedit că elevii lui Tomas Rinkevicius n-au venit să facă o plimbare pe esplanada Someșului.

>

Suporterii "Șepcilor roșii" sunt la fel la baschet, ca la fotbal! Pătimași, vocali, puși pe harță atunci când consideră că arbitrii trag contra lui U! Dacă "Polivalenta" a fost ocupată de tenis, sala "Horia Demian", cu 2.500 de locuri, a fost plină și a vibrat la fazele create de două dintre echipele de top ale ligii interne. N-o fi NBA la noi, dar ai cu ce să-ți bucuri ochii.

Dragoste în română și în engleză la Sibiu în primul sfert

Kuti, din vara trecută la CSU Sibiu, a fost celebrat de gazde, pentru cei 11 ani petrecuți în alb-negru, Nandor fiind emoționat de primirea călduroasă. Pe lângă cei aproape două mii de clujeni, aproximativ o sută de sibieni au contribuit la spectacolul de lângă show.

Sibiul a avut un prim sfert, în care ai fi putut crede că poate provoca prima înfrângere a multiplei campioane. Threatt, Dragoste și Loving au creat un adevărat Valentine's Party pentru oaspeți. Și cu Barro arțăgos, având sânge rece în câteva faze la limită. De-abia la 6-17 au început și clujenii să simtă că nu e de glumă. Stipanovic s-a uitat îngrijorat către tabelă, Seeley a dat energie cu una de 3, doar că "Loving-machine" a mângâiat plasa cu un coș de la distanță.

Curtoazia a luat sfârșit spre finalul primului sfert, când Kurti a fost luat pe sus de foștii coechipieri. Sibiul a terminat în avantaj primul sfert: 26-15.

Clujul a revenit cu sânge rece, a apăsat pedala la maximum

Detaliu ce pare că i-a enervat pe elevii lui Miță Silvășan, care au planuri mari în Europa. Până să strălucească mai sus pe plan continental, U-BT vrea să-și asigure supremația acasă, așa că a început furios sfertul doi. 10 puncte consecutive! Seeley a dat drumul la pictat, iar Cățe pe-aici-nu-se-trece în apărare a fost letal sub panoul advers. Premieră în meci, Clujul a trecut în avantaj, 31-30, la jumătatea sfertului secund.

Un moment ce i-a bulversat un pic pe sibieni, care erau să joace în 7, apoi în 6, spre deliciul asistenței: "Mai bagă unul! Și-ncă unul!". Eddie a vrut să aibă finalul, a dus scorul la 45-40. La ultimul fluier, lui Barro nu i s-a părut fain scorul, așa că la pauză s-a intrat U-BT - CSU scor 45-42.

Ce te-ai face tu, dacă n-ar fi galeria lui U?

Al treilea sfert a arătat diferența dintre cele două. Cu toate că, sincer, U-BT pare că a prins o zi slabă, iar CSU una bună, în care s-a autodepășit! Diferența a fost făcută de calitate, de al 6-lea jucător, publicul, care la Cluj împinge echipa, o trimite peste adversar. Nu degeaba și cei de pe banca de rezerve bat cu picioarele în parchet, iar reprezentantele sexului frumos și copiii țin aproape de bărbați în a-i susține pe favoriți.

>

"Petrică" Richard a turat motorul la maximum, Mejeris l-a acompaniat, producându-i încântare și lui Karel Guzman, marele absent, într-un moment de celebrare a la NBA. Dacă gazdele s-ar fi axat și mai mult pe ceea ce e pe parchet, nu pe iureș cu arbitrii... Sau Stipanovic ar încerca mai puțin stand-up comedy și mai multă atenție... Oricum, Clujul și-a tocat adversarul și a pătruns în ultimul sfert cu un avantaj consistent, 67-59. A fost momentul care a arătat cine e la butoane!

U-BT Cluj a ajuns la a 11-a victorie din sezon, în goana după record!

Oaspeții au încercat remontada. Ivanov, bătăios, Pratt și Threatt până la epuizare, Uță cu revanșa, galben-albaștrii s-au ținut scai de U-BT Cluj. Alb-negrii au știut să absoarbă momentele mai dificile, au ripostat cu (prea mult) zâmbet. Dar diferența a fost vizibilă, chiar dacă s-a ratat într-o veselie. S-au resimțit și oboseala la gazde, și dorința foarte mare a oaspeților.

Seeley a produs daune, chiar dacă l-a enervat și pe Silvășan, când mai erau două minute de jucat, iar scorul ajunsese 76-70. Clujenii au securizat succesul pe final, cu Sibiul așteptând orice pas greșit în scandările propriei galerii: "Suntem mândri de voi!". N-a fost o victorie strălucită, dar a arătat de ce U-BT este campioana ultimelor trei ediții și o mare surpriză pe plan continental.

+21 Foto
U BT Cluj Napoca
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.