Campionate

AS Roma - Inter Milano 2-4 » Liderul din Serie A mai face un pas către titlu, după ce a întors soarta derby-ului etapei

AS Roma – Inter Milano, 2-4 / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  sâmbătă, 10 februarie 2024

AS RomaInter Milano, derby-ul etapei a 24-a din Serie A, s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-4. Acerbi (17’), Thuram (49’), Angelino (56’ – autogol) și Bastoni (90’ + 3) au marcat golurile milanezilor, în timp ce pentru romani au punctat Mancini (28’) și El Shaarawy (44’).

Oaspeții au deschis scorul în minutul 17, când Acerbi a înscris printr-o lovitură de cap boltată. Reușita sa a fost validată după consultarea VAR pentru un potențial offside care l-ar fi încurcat pe portarul Patricio să poată interveni.

AS Roma - Inter Milano, 2-4 » Remontada liderului din Serie A

Romanii au replicat pe tabela de marcaj în minutul 28, când Mancini a egalat tot printr-o lovitură de cap din centrarea lui Pellegrini. Același Pellegrini i-a livrat pasa decisivă lui El Shaarawy, care a adus formația din capitala Italiei în avantaj pentru singura dată în derby cu o finalizare superbă. Mingea a lovit de două ori bara înainte să intre în poarta apărată de Sommer.

Inter Milano a intrat mult mai decisă în a doua repriză și a reușit să întoarcă soarta partidei în favoarea sa. Thuram, în minutul 49, a transformat ca un atacant veritabil centrarea livrată de Darmian și a adus egalarea la 2.

Nerazzurri au trecut în avantaj în minutul 56, când Angelino și-a introdus balonul în proprie poartă, forțat să greșească de același Marcus Thuram. Scorul final, 4-2 pentru Inter Milano, a fost stabilit de Bastoni în al treilea minut al prelungirilor, când pe un contraatac a transformat assistul lui Arnautovic.

În urma acestui rezultat, Inter Milano adună 60 de puncte și își consolidează poziția de lider în Serie A. Juventus, principala urmăritoare, se află la 7 „lungimi” distanță.

AS Roma rămâne cu 38 de puncte pe locul 5, însă are o partidă în plus disputată față de rivala concitadină Lazio (locul 6, 36 de puncte) și câte două jocuri mai multe decât: Bologna (locul 7, 36 de puncte), Napoli (locul 8, 35 de puncte) și Fiorentina (locul 9, 34 de puncte).

VIDEO Imagini emoționante cu Mourinho la despărțirea de AS Roma

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.