Liga 1

Gigi Becali le-a mărit leafa titularilor: „I-am chemat să le dau la salariu! Nici pe 5 milioane de euro nu l-aș vinde”

Gigi Becali, patronul FCSB

Articol de Daniel Grigore  —  Monday, 12 February 2024

Gigi Becali (65 de ani), patronul FCSB, a anunțat că le-a mărit salariile lui Adrian Șut (24) și Mihai Lixandru (22), doi dintre mijlocașii echipei.

Lixandru - Șut - Olaru a fost cea mai utilizată linie de mijloc la FCSB în acest sezon. Mihai nu a început sezonul ca titular, dar i-a intrat în grații lui Gigi Becali și a fost astfel recompensat cu un loc în primul „11”, statut pe care l-a păstrat și după transferul lui Baba Alhassan.

În schimb, Adrian Șut a fost titular meci de meci, excepție făcând partida cu FC Botoșani și meciurile în care a fost suspendat sau a acuzat probleme medicale.

Mulțumit de cei doi mijlocași, Gigi Becali a decis să le propună contracte noi, cu salarii mărite substanțial. În cazul lui Lixandru, vorbim despre o dublare a remunerației.

Gigi Becali anunță că le-a mărit salariile lui Adrian Șut și Mihai Lixandru

„Lui Șut i-am făcut 15.000, lui Lixandru i-au făcut din 6.000 un salariu de 12.000 de euro. I-am chemat eu și le-am mărit salariul.

Pe Șut, dacă aș primi ofertă de 5 milioane de euro, nu l-aș da! Mi-ar fi teamă pentru campionat. Șut e creierul echipei. El e închizător-decar, dirijează tot”, a dezvăluit Becali la „Sport Report”, pe Orange Sport.

Cu noul contract, Adrian Șut a ajuns la un salariu anual de 180.000 de euro, atât cât avea Andrea Compagno înainte de transferul în China. Șut este acum al cincilea cel mai bine plătit jucător al echipei, după Vlad Chiricheș (400.000 de euro anual), Florinel Coman (360.000 de euro), Alexandru Băluță și Darius Olaru, amândoi cu câte 240.000 de euro.

Adrian Șut

Lixandru, în schimb, a ajuns la 144.000 de euro pe an, locul 7 la FCSB. Între Șut și Lixandru îl regăsim pe Siyabonga Ngezana, salariu anual de 162.000 de euro.

Mihai Lixandru

În urma victoriei de duminică seara, 1-0 cu Sepsi OSK, FCSB a ajuns la 54 de puncte, 9 peste principala urmăritoare, Rapid, 12 peste CFR Cluj, 16 peste Universitatea Craiova. Au rămas 5 etape de jucat din sezonul regulat.

VIDEO: declarații Alexandru Băluță după FCSB - Sepsi 1-0

>

Mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.