Tenis

Sorana Cîrstea, învinsă de Iga Swiatek într-o oră de joc! Cu ce rămâne românca după parcursul de la Doha

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) și Iga Swiatek (22 de ani, 1 WTA) se înfruntă în șaisprezecimile de finală ale turneului de la Doha, Qatar.

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 12 februarie 2024

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a fost învinsă de Iga Swiatek (22 de ani, 1 WTA), scor 1-6, 1-6, în șaisprezecimile de finală ale turneului de la Doha, Qatar. Meciul a durat fix o oră. 

Sorana Cîrstea s-a aflat la a treia întâlnire cu un lider mondial curent. Românca a mai jucat o astfel de partidă cu Serena Williams în 2013 la Roland Garros și Toronto și cu Iga Swiatek în 2023 la Indian Wells. De fiecare dată românca a părăsit terenul învinsă. La fel s-a întâmplat și la partida din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Doha.

Sorana Cîrstea, fără replică în fața liderului mondial

Iga Swiatek, campioana ultimelor două ediții ale competiției din Qatar, a intrat pe teren determinată, mai ales că nu a avut un Australian Open cum și-a dorit, ea oprindu-se în turul al treilea. 

Poloneza și românca se mai întâlniseră de două ori în circuitul WTA, așa că nu a fost nevoie de game-uri de tatonări. Sorana a reușit doar un game în cele 33 de minute ale primului set, primul în care a servit, apoi Iga a reușit să returneze și să fie agresivă, astfel că scorul a fost 6-1.

Scenariul s-a repetat și în partea a doua, cu poloneza reușind să predea o lecție de tenis. Românca a reușit doar un game, neputând să-și calibreze deloc jocul pentru o înfruntare cu liderul mondial. 

90 de săptămânica lider mondial a adunat Iga Swiatek

Swiatek a convertit a doua minge de meci ivită punând punct după doar o oră și un minut cu scorul de 6-1, 6-1. E cea mai dură înfrângere pe care a suferit-o românca în fața polonezei dintre cele trei disputate până acum.

Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, în șaisprezecimile turneului de la Doha

Pentru calificarea în turul secund al competiției de la Doha, Sorana Cîrstea a încasat un cec în valoare de 20.650 de dolari și 65 de puncte WTA.

Turneul are o miză mai mare pentru Iga Swiatek. Jucătoarea din Polonia trebuie să își apere punctele obținute anul trecut. Bielorusa Aryna Sabalenka s-a apropiat la 865 de puncte.

Sorana Cîrstea, fără victorie în fața lui Iga Swiatek 

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek s-au mai întâlnit de două ori în carieră, ambele dispute pe hard și ambele cu același deznodământ.

Poloneza s-a impus în optimile Australian Open 2022, scor 5-7, 6-3, 6-3. A repetat performanța la Indian Wells 2023, în sferturile de finală, scor 6-2, 6-3.

VIDEO. Sorin Erlic, primul antrenor al Soranei Cîrstea: „Încă de la început am văzut că are calități”

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.