Stranieri

Viitorul lui Ianis Hagi, în aer » Scoțienii sunt furioși: „A scuipat pe acest club! La Rangers nu mai are loc”

Articol de Emanoil Ursache  —  marţi, 13 februarie 2024

Viitorul lui Ianis Hagi (25 de ani) este incert. Prestațiile neconvingătoare ale internaționalului român la Deportivo Alaves fac aproape imposibil scenariul rămânerii sale în La Liga, iar, în aceste momente, nici Rangers nu pare să fie interesată de el. Presa din Scoția scrie că fiul „Regelui” va fi împrumutat sau cedat definitiv la capătul sezonului curent.

Ibrox Noise, o publicație apropiată de Rangers, a făcut o analiză tăioasă în care a argumentat probabilitatea foarte crescută ca Ianis Hagi să nu fie considerat o opțiune pentru următorul sezon de către antrenorul Philippe Clement (49 de ani).

„Ar putea fi final de drum pentru Ianis Hagi la Rangers”, este concluzia prezentată încă din titlu de către jurnaliștii scoțieni.

Șanse minime pentru Ianis Hagi să revină la Rangers

Sursa citată a scos în evidență că numărul lui Ianis Hagi, 7, i-a fost cedat lui Fabio Silva (21 de ani), atacant împrumutat de Rangers de la Wolves în perioada de transferuri de iarnă.

„Ianis Hagi nu se va întoarce! Rangers i-a oferit tricoul său lui Fabio Silva într-un gest simbolic de despărțire. Chiar dacă din punct de vedere tehnic vara aceasta va fi din nou jucătorul lui Rangers, probabil, Ianis Hagi fie va fi împrumutat, fie va fi vândut”, a notat Ibrox Noise.

De asemenea, tehnicianul Philippe Clement și-a exprimat ferm intenția că își dorește să se bazeze pe fotbaliștii care „vin să joace 100 % cu sufletul”. 

Ianis Hagi a fost criticat de jurnaliștii scoțieni pentru că a declarat că La Liga este campionatul în care vrea să evolueze, deși se află la Deportivo Alves sub formă de împrumut de la Rangers. Ei au interpretat afirmația lui Ianis ca pe o insultă atât de mare încât au echivalat-o metaforic cu gestul unui scuipat pe club.  

„Hagi este complet în plus acum pentru Rangers și regresează în Spania”

„Hagi este complet în plus acum pentru Rangers și, având în vedere cât de rapid regresează în Spania, nu ar putea aduce nimic bun echipei. 

Și-a stricat, de asemenea, relațiile cu Rangers, când a solicitat să joace (n.r. - când Michael Beale era antrenor), apoi a scuipat clubul când a spus că și-a dorit să joace în campionatul Spaniei. Și era doar un jucător împrumutat în acel moment.

În plus, nici prestațiile lui Ianis Hagi nu îl ajută să fie dorit înapoi pe Ibrox Park de către antrenorul lui Rangers. În cele 16 apariții ale sale în La Liga, Ianis a oferit doar o pasă de gol. Treptat, internaționalul român a devenit din titular la Deportivo Alaves un jucător care abia reușește să prindă câteva minute din postura de rezervă.

În ultimele două meciuri din campionatul Spaniei, mijlocașul ofensiv a intrat pe teren doar spre finalul partidelor, iar în precedentele 4 jocuri a fost uitat pe banca de rezerve de către antrenorul Luis Garcia.

Singurele goluri marcate de către Ianis Hagi pentru Deportivo Alaves au fost în Cupa Regelui, într-un succes al echipei sale în fața modestei Deportivo Murcia, formație din al șaselea eșalon al fotbalului spaniol.

VIDEO Cum au apărut Gică și Marilena Hagi la cununia lui Ianis: „Ei comandă acum!” + Când va avea loc nunta

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.