Liga Campionilor

RB Leipzig - Real Madrid 0-1. Ibericii, cu un pas în sferturile Champions League! Înlocuitorul lui Bellingham a decis meciul cu o fază de generic, dar a ieșit accidentat

Articol de Sergiu Alexandru  —  Tuesday, 13 February 2024

Real Madrid a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile UEFA Champions League, după 1-0 pe terenul lui RB Leipzig, în turul optimilor.

Partida din Germania a fost una spectaculoasă, cu momente foarte bune oferite de ambele echipe. Meciul a început tare, cu nemții marcând în minutul 3, dar reușita a fost anulată de VAR, pentru ofsaid. Decizia a provocat un val de reacții dure. (Detalii AICI).

Până la pauză, elevii lui Marco Rose au mai multe momente în care au controlat partida, ratând o serie de ocazii importante. Dar nu au reușit să marcheze în poarta lui Lunin.

Brahim Diaz, gol de generic

Imediat după pauză, în minutul 48, Real Madrid a dat lovitura. Brahim Diaz, înlocuitorul accidentatului Bellingham, a marcat golul serii, după o fază de generic. 

A preluat mingea în banda stângă, la 30 de metri de poarta nemților și a plecat într-o acțiune individuală. A depășit mai mulți adversari și l-a învins pe Gulacsi cu un șut de la 14 metri, la colțul lung. Și a sărbătorit ca Jude Bellingham.

După gol, germanii au continuat atacurile în speranța că vor putea egala. Dar Xavi Simons, Sesko și Haidara nu au putut să străpungă defensiva madrilenilor.

Încă un accidentat pentru Real Madrid

În minutele de final, Carlo Ancelotti a primit o altă veste proastă. Brahim Diaz a acuzat probleme musculare la gambă și nu a mai putut continua.

S-a terminat 1-0, iar returul de pe „Bernabeu”, de pe 6 martie, pare o formalitate pentru madrileni.

FINAL » RB Leipzig - Real Madrid 0-1

  • Meciurile serii din Ligă, RB Leipzig - Real Madrid și Copenhaga - Manchester City, au fost analizate în timp real în noua emisiune lansată de GSP.ro, EURO GSP, cu Alberto Boțoghină și Narcis Drejan realizatori.
  • Show-ul e în direct pe GSP.ro și canalele de YouTube și Facebook ale Gazetei, dar și la radio, pe Sport Total FM.

>

RB Leipzig: Gulacsi – Simakan, Klostermann, Orban, Raum – Olmo, Henrichs, Schlager, Simons – Openda, Sesko 
Rezerve: Blaswich, Zingerie, Baumgartner, Bitshiabu, Elmas, Haldara, Jatta, Kampl, Lenz, Lukeba, Poulesn, Seiwald
Antrenor: Marco Rose

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Nacho, Tchouameni, Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga, Brahim Diaz – Rodrygo, Vinicius 
Rezerve: Kepa, Carrillo, Fran, Ceballos, F. Garcia, Guler, Joselu, Lucas Vasquez, Martin, Modric, Paz, Ramon 
Antrenor: Carlo Ancelotti

Tot din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.