Liga 1

Supertransfer rezolvat de Dinamo » Fotbalistul are un trofeu cu Barcelona! Când va fi anunțat oficial

+8 Foto
Edgar Ie, fotbalistul dorit de Dinamo, în duel cu Falcao

Articol de Eduard Apostol, Alexandru Tomuțiu  —  marţi, 13 februarie 2024

Fundașul central Edgar Ie (29 de ani) este ultimul fotbalist pe care cei de la Dinamo l-au adus în această iarnă.

Imediat după ultimatumul dat de PCH vineri cu privire la noi aduceri de jucători, oficialii „câinilor” s-au mișcat repede și l-au legitimat pe atacantul kosovar Astrit Selmani.

UPDATE ORA 15:00 | Sursele GSP: Dinamo a parafat actele cu Edgar Ie. Se anunță oficial în următoarele ore

În aceste ore, dinamoviștii forțează aducerea lui Edgar Ie, care este liber de contract după despărțirea de Istanbul Bașakșehir, a anunțat Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului. Fundașul din Guineea-Bissau are origini portugheze și a bifat o apariție în naționala lui Cristiano Ronaldo.

Edgar Ie s-ar lupta pentru poziția de fundaș central cu Darko Velkovski, Răzvan Patriche, Josué Homawoo și Ricardo Grigore. 

+8 Foto
Edgar Ie, fotbalistul dorit de Dinamo

Andrei Nicolescu a anunțat că Dinamo negociază cu Edgar Ie

„Încercăm să aducem un fundaș central. Să sperăm că îl și putem aduce. Este un fundaș de origine franceză, cu o cotă foarte bună și eu sper să reușim să facem astăzi transferul

Are cetățenie portugheză și a jucat în Turcia la Bașakșehir: Edgar Ie se numește. Sper să reușim să îl aducem pentru că altfel s-ar putea să dezamăgim dacă nu putem să închidem transferul. Aș fi vrut să semneze întâi, să fiu sigur că totul e în regulă.

Ne dorim să aducem jucători de calitate, care pot face diferența. Nici nu ne-am concentrat foarte tare în condițiile în care puteam să facem transferuri chiar și pentru împrumuturi păreau foarte, foarte complicate negocierile. 

E ultimul transfer. Încercăm să stabilizăm, să dăm o coeziune echipei și să răzbim la bătăliile astea foarte importante pe care le avem”, a spus Andrei Nicolescu, potrivit Fanatik.

VIDEO. Ce știe să facă Edgar Ie

Edgar Ie are un CV impresionant, cu un trofeu în tricoul Barcelonei

Fotbalistul a fost crescut în Academia Barcelonei. A făcut pasul la echipa mare a catalanilor și a prins 26 de minute într-un meci cu Huesca din Cupa Spaniei în 2014.

În cariera lui, Edgar Ie a mai jucat la cluburi precum Nantes, Lille, Belenenses, Feyenoord și Trabzonspor.

Acesta a jucat 35 de minute în naționala Portugaliei, într-un amical cu Arabia Saudită, scor 3-0, disputat în 2017.

Ulterior, a ales să joace pentru Guineea-Bissau, pentru care a debutat în 2023 și a strâns două apariții, dintre care una la Cupa Africii, recent încheiată, în înfrângerea din faza grupelor, 0-1 cu Nigeria.

În prezent, stoperul este cotat la 1,7 milioane de euro pe platforma de specialitate transfermarkt.com. Cea mai înaltă cotă a atins-o în 2022, când juca la Trabzonspor, și a ajuns să valoreze 7,5 milioane de euro.

Stoperul are două trofee în palmares: Cupa Spaniei, câștigată cu Barcelona în 2015, și o Cupă a Turciei, cucerită cu Trabzonspor în 2021.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.