Nationala

Mihai Stoichiță despre situația lui Ivan, Mitriță și Maxim la națională: „Ți-am zis cum se fac socotelile”

Selecționerul Edward Iordănescu

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 14 februarie 2024

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a vorbit despre șansele lui Andrei Ivan, Alex Mitriță și Alex Maxim de a reveni la naționala României.

Andrei Ivan, Alex Mitriță și Alex Maxim se numără printre jucătorii care n-au mai intrat de multă vreme în vederile selecționerului Edward Iordănescu. 

La începutul mandatului său la națională, Iordănescu jr a fost deranjat de atitudinea lor, iar în preliminariile Euro 2024 nu i-a convocat.

Despre șansele lor de a reintra în grațiile selecționerului a vorbit directorul tehnic al Federației Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiță. Iar fostul antrenor al Stelei le dă speranțe tuturor.

Mihai Stoichiță: „Edi e un tip care știe să fie și tăios, dar poate să fie și bun prieten”

Într-un interviu acordat orangesport.ro, el a amintit că Edi „nu este ranchiunos, nu este genul să ţină supărare, în niciun caz. E un tip obiectiv, un tip care nu are parti-pris-uri, care alege cu creierul şi cu inima, e foarte important. Edi e un tip care ştie să fie şi tăios, dar poate să fie şi bun prieten”.

Stoichiță a mai spus că, în ceea ce-i privește pe Maxim, Ivan și Mitriță, „depinde de ei. Nu este ranchiunos, nu are nimic cu nimeni, Edi ţine doar cu fotbalul şi cu rezultatele fotbalului. Socotelile ţi-am zis cum se fac, cum te prezinţi”.

Alexandru Maxim, Andrei Ivan și Alexandru Mitriță n-au mai fost convocați la lot din iunie 2022

Andrei Ivan a bifat ultima apariție la echipa reprezentativă în iunie 2022, 16 minute la 0-1 cu Bosnia, în UEFA Nations League. Apoi, Edi a acuzat atitudinea atacantului Universității Craiova, „nu dă totul”, și nu l-a mai chemat la lot. 

Tot din iunie 2022 n-a mai fost convocat nici coechipierul lui Ivan de la Universitatea, Alex Mitriță. Ultima apariție, 25 de minute cu Muntenegru (0-2), de asemenea în Nations League. Iordănescu a sugerat că l-a „sărit” ulterior din cauza lipsei de formă.

Tot contra Muntenegrului, dar în returul încheiat 0-3, a bifat și Alexandru Maxim ultimele sale minute, 45 la număr, în tricoul echipei naționale. Și în cazul său, Iordănescu a acuzat ulterior „atitudinea” drept motiv al neconvocării.

Edi Iordănescu, despre criteriile sale de selecție

În septembrie 2022, Edi preciza că-l interesează nu doar valoarea, forma de de moment, ci și „dorința cu care se vine la lot, ardoarea, ambiția, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională.

Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională, mai bine să nu mai vină. Îmi doresc să schimbăm mentalitatea, îmi doresc o altă energie, să dăm totul pe teren și să nu avem niciun regret”.

VIDEO Mihai Stoichiță despre transferul lui Horațiu Moldovan: „Nu mă surprinde, este portarul naționalei”

>

VIDEO. Rodion Cămătaru despre încrederea în Edi Iordănescu și în națională: "Rezultatul rămâne în istorie"

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.