Altele

A doua medalie tricoloră la Europenele de lupte de la București » Bronz și pentru Răzvan Arnăut la 60 kg + Beatrice Ana va lupta mâine pentru al treilea titlu consecutiv

+9 Foto
Răzvan Arnăut, bronz la Campionatele Europene 2024 FOTO Dumitru Angelescu (Libertatea)

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 14 februarie 2024

Răzvan Arnăut, 25 de ani, a cucerit bronzul la categoria 60 de kilograme, stilul greco-roman, în cadrul Campionatelor Europene găzduite de București. Mâine, Beatrice Andreea Ana se va bate pentru a-și păstra titlul cucerit la precedentele două ediții la categoria 55 kg.

În a treia zi a întrecerilor continentale de lupte, zestrea României a crescut la două medalii, ambele de bronz.

După cea cucerită de Denis Florin Mihai marți, în cadrul categoriei 55 kg, stilul greco-roman, azi a venit rândul lui Răzvan Arnăut să repete performanța.

Răzvan Arnăut, bronz la Campionatele Europene de lupte

În meciul pentru medalia de bronz, românul în vârstă de 25 de ani a fost de neoprit în fața lituanianului Justas Petravicius, 29 de ani. A reușit primul punct după 43 de secunde din confruntare, iar când mai erau 22 de secunde din prima repriză, a executat o acțiune rapidă, răsturnându-și adversarul și ajungând la 7-0.

Nu trecuseră decât 31 de secunde din partea secundă și Arnăut și-a arătat din nou viteza și, cu încă un procedeu bine pus în practică, a urcat la 10-0. S-a impus cu decizie de superioritate, VSU.

Răzvan a repetat astfel ceea ce reușise deja la Campionatele Europene din 2021, de la Varșovia, când cucerea prima sa medalie continentală, tot de bronz.

În 2022 a pierdut meciul pentru bronz, 2-5, în fața puternicului azer Murad Mammadov, vicecampionul mondial de anul trecut.

+9 Foto
Răzvan Arnăut, bronz la Campionatele Europene 2024 FOTO Dumitru Angelescu (Libertatea)

Arnăut a început concursul marți și i-a învins pe rând pe Melkanu Fetene (Isr), 6-2, decizie VPO1, în „optimi", pe armeanul Gevorg Gharibyan, 2-1 tot VPO1, în „sferturi”, dar a cedat în semifinale, 0-8, decizie VSU, în fața azerului Nihat Zahid Mammadli, campion european în 2019 la categoria inferioară, 55 kg, și cel care a cucerit titlul la București.

Andreea Ana, spre al treilea titlu european

Tot astăzi, Andreea Beatrice Ana s-a asigurat că se va bate din nou pentru titlul european. Românca în vârstă de 23 de ani, campioana ultimelor două ediții, a avut un parcurs clar la categoria 55 de kilograme.

Andreea Beatrice Ana este dublă campioană europeană, în 2022 și 2023 Foto: Imago

A început în calificări cu 11-0, decizie VFA, contra bulgăroaicei Sezen Belberova, a trecut în „sferturi” cu 9-0, decizie VPO, de ucraineanca Mariia Vynnyk, iar în semifinale a dispus cu 9-3, decizie VPO1 de Anastasia Blaynas din Germania, numărul 2 al categoriei.

În finală, Ana o va înfrunta pe Mariana Drăguțan din Moldova, care s-a impus cu 6-5, decizie VFA, contra polonezei Roksana Zasina.

Încă două dueluri pentru bronz

Ana Maria Pîrvu s-a oprit în „sferturi” la categoria 50 kg, învinsă cu 4-2, decizie VFA, de turcoaica Evin Demirhan. Românca va lupta pentru bronz mâine fiindcă învingătoarea ei s-a calificat în finală.

La 59 de kilograme, Kateryna Zhydachevska a depășit calificările, 10-2, decizie VFA, cu Ramina Mamedova din Letonia. În „sferturi”, a fost învinsă de Alyona Kolesnik din Azerbaidjan, 4-0, decizie VFA. Kolesnik s-a calificat în finală, iar Zhydachevska se va bate pentru bronz contra polonezei Patrycja Gil.

5medalii a adunat România la ediția precedentă a Campionatelor Europene, două de aur și trei de bronz

În cadrul categoriei 76 kg, Cătălina Axente, medaliată cu bronz la ediția trecută, a fost învinsă în „sferturi” de Enrica Rinaldi din Italia, după un meci foarte strâns, 1-1, decizie VPO1. Rinaldi a pierdut apoi, iar Axente nu a mai putut continua spre recalificări.

La 63 kg, Maria Nițu a pierdut în calificări, 12-2, VSU1 pentru Mimi Hristova din Bulgaria, care însă a cedat apoi în semifinale.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.