Liga Campionilor

Ștefan Radu, în mijlocul ultrașilor la supervictoria lui Lazio cu Bayern Munchen » Cum a trăit meciul în „vulcanul” de pe Olimpico

+9 Foto
Ștefan Radu îi e devotat în continuare lui Lazio // FOTO: Imago

Articol de Remus Dinu  —  joi, 15 februarie 2024

Ștefan Radu, legenda celor de la Lazio, a urmărit din tribunele de pe Olimpico victoria istorică reușita de romani în fața lui Bayern München, scor 1-0, în turul optimilor de finală din Champions League. La final, fostul fundaș al lazialilor, ajuns la 37 de ani, le-a arătat tifosilor cum s-a simțit triumful cu bavarezii.

Pe 17 martie 2021, Radu evolua pentru Lazio în returul cu Bayern din optimile UCL. Era integralist în confruntarea de pe Allianz Arena (1-2), după ce ratase turul din Italia din cauza unei accidentări. Spre deosebire de acum, italienii n-au mișcat în fața nemților în respectiva „dublă” (6-2 la general).

Trei ani mai târziu, românul a experimentat meciul împotriva colosului din Munchen din altă postură. Cea de suporter devotat al biancocelestilor. Radu a fost prezent pe Olimpico la turul cu Bayern, cel care a consemnat una dintre marile victorii europene din istoria lui Lazio.

„In cima al mondo sei” (n.r. - „Ești în vârful lumii”), a scris Ștefan Radu pe InstaStory, o bucată dintr-un cântec de galerie lazial, alături de un videoclip cu „vulcanul” din tribune.

Mesajul lui Ștefan Radu, după Lazio - Bayern 1-0

Ex-dinamovistul locuiește în Italia și după retragere, merge constant la meciurile lui Lazio și e extrem de apropiat de suporterii „vulturilor”.

Returul Bayern - Lazio e programat pe 5 martie, la Munchen. 

Ștefan Radu a doborât recorduri la Lazio

2022-2023 a fost ultimul sezon pentru „Il Boss”, care a agățat ghetele în cui cu recordul de prezențe la Lazio în Serie A și în toate competițiile, 427 de meciuri în tricoul biancocelest depășind performanța fostului căpitan lazial Giuseppe Favalli (401), 8 goluri și 21 de pase decisive.

În „massima divisione” a strâns 349 de partide. L-a întrecut pe Aldo Puccinelli (319), record ce rezista din 1955!

„Lazio este casa mea. În acest tricou mi-am trăit viața de fotbalist, în acest stadion am experimentat momente unice, zile dificile, momente speciale. Sunt sigur că atașamentul meu nu se va sfârși niciodată”, a spus fostul fotbalist român în momentul retragerii. 

VIDEO EURO GSP » Boțoghină și Drejan au făcut show în seara de UCL! Cum au trăit Lazio - Bayern și PSG - Real Sociedad

Citește și alte știri din Champions League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.