Tenis

Obiectivul lui Carlos Alcaraz pentru 2024: „Asta îmi doresc!”

Carlos Alcaraz / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  vineri, 16 februarie 2024

Carlos Alcaraz (locul 2 ATP, 20 de ani) și-a propus să revină în fruntea clasamentului mondial și, implicit, să îl detroneze pe veteranul Novak Djokovic (36 de ani).

Aflat în Argentina, unde s-a calificat în sferturi la turneul de la Buenos Aires, sportivul iberic și-a dezvăluit ambițiile în fața presei.

Voința lui Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz a admis că în cursa pentru supremația ATP se va duela cu adversari foarte puternici, însă, în același timp, tenismenul spaniol este conștient că pentru a continua să facă performanță trebuie să își propună obiective pe măsură.

„Acesta este obiectivul meu, da, să mă întorc pe locul 1, în locul lui Djokovic. Trebuie să-ți stabilești obiective. Încerc să mă perfecționez, să fiu în față tot timpul.

Avem jucători foarte puternici care se luptă acum pentru primul loc. Va fi o luptă dură. Sper să mă întorc în curând în top”, a transmis Carlos Alcaraz, în fața jurnaliștilor argentinieni.

Pentru a-și atinge obiectivul, el va avea nevoie să lege o serie excelentă de rezultate în această primăvară, deși distanța de puncte față de Novak Djokovic nu este deloc una uriașă (doar de 600 de puncte).

Vor fi decisive turneele de la Indian Wells și Miami, unde orice victorie a sârbului îi va aduce lui Novak Djokovic puncte în plus în clasamentul ATP, deoarece actualul lider mondial nu a evoluat în niciun meci în competițiile respective anul trecut.

Carlos Alcaraz a debutat, joi, cu o victorie la turneul ATP 250 de la Buenos Aires, în faza optimilor de finală, după ce l-a învins în două seturi (scor 6-2, 7-5) pe argentinianul Camilo Ugo Carabelli.

Campionul en-titre se va duela în sferturile de finală ale competiției cu un nou oponent venit din calificări. Este vorba despre italianul Andrea Vavassori. El a reuşit să treacă în optimi de capul de serie numărul 7, sârbul Laslo Djere, tot în două seturi (scor, 6-4, 7-5).

VIDEO Rezumat » Alexander Zverev trece de Carlos Alcaraz și ajunge în semifinalele Australian Open

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.