Campionate

Klopp a ales succesorul ideal pentru banca lui Liverpool: „E incredibil ce face, absolut excepțional”

Jurgen Klopp // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 17 februarie 2024

Jurgen Klopp (56 de ani), antrenorul lui Liverpool până la finalul sezonului, a vorbit la superlativ despre Xabi Alonso (42), cel care parcurge un sezon excepțional alături de Bayer Leverkusen.

  • Întoarcem campionatul Angliei pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. Duminică, 18 februarie, ora 13:00.

Xabi Alonso a preluat-o pe Bayer Leverkusen în octombrie 2022, a ajutat-o să încheie sezonul precedent pe locul 6, dar ce reușește în actuala stagiune este formidabil.

Bayer este neînvinsă în actuala stagiune, conduce Bundesliga, a ajuns în semifinalele Cupei și s-a calificat în optimile Europa League. Un total de 31 de partide, 27 de victorii și doar 4 egaluri.

Realizările lui Xabi Alonso l-au impresionat pe Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool din 2015, cel care în vara acestui an va elibera banca „roșiilor”.

Jurgen Klopp a ales succesorul ideal pentru banca lui Liverpool: „Ce reușește Xabi Alonso este absolut excepțional”

„Xabi face o treabă incredibilă. Lăsăm la o parte zvonurile, nu au nicio treabă. Dacă m-ați fi întrebat acum 8 săptămâni despre Xabi Alonso, aș fi spus: «Dumnezeule!».

Dinozaurii, dacă vreți - Ancelotti, Mourinho, Guardiola, poate eu - nu vom mai face asta pentru alți 20 de ani. OK, poate Mourinho da. Dar următoarea generație e deja aici, iar Xabi este cel care iese în evidență de acolo”, a afirmat Klopp, citat de The Guardian.

Neamțul a detaliat:

„Este un fost jucător de clasă mondială, vine dintr-o familie de antrenori, ceea ce ajută puțin, era un fel de antrenor și când juca. Fotbalul pe care-l practică, felul în care aranjează echipa, transferurile pe care le-a făcut, este absolut excepțional.

Am activat multă vreme în Bundesliga și este super impresionant. Nu doar câte puncte a adunat, dar felul în care joacă. Leverkusen a fost clar mai bună în meciul cu Bayern și acesta e un lucru rar.

O adevărată surpriză, având în vedere de cât de puțin timp e acolo, faptul că are o echipă tânără. A făcut supertransferuri, exact ce le trebuia, iar această realizare este foarte specială.

Cât de repede a reglat echipa! Și-a pus amprenta puternic. Nimeni nu știe dacă acesta este felul în care vrea să joace întotdeauna sau dacă așa vrea să o facă Leverkusen în mod specific, nu este de suficient timp în antrenorat pentru a spune, dar evident, este excepțional”.

Xabi Alonso, foto: Getty Images

Mai multe știri din Premier League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.