Campionate

Brentford - Liverpool 1-4 » „Cormoranii”, recital pe un teren unde nu câștigaseră niciodată! Salah a revenit cu gol, dar Klopp a pierdut 2 oameni de bază

Brentford - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 17 februarie 2024

Liverpool a învins-o pe Brentford în deschiderea etapei 25 din Premier League, scor 4-1. A fost prima victorie a „cormoranilor” pe terenul „albinelor”.

Jurgen Klopp se temea înaintea meciului de contraatacurile lui Brentford, iar „albinele” au fost aproape să înțepe în startul meciului. Liverpool, fără Alisson și Trent Alexander-Arnold în apărare, a tremurat la ocazia lui Toney ('15), după ce avusese prima șansă de gol din meci, prin Conor Bradley, care l-a întins serios pe Flekken.

Minutul 35 a adus deblocarea partidei. Degajare din careul lui Liverpool după un corner, Jota a deviat cu capul către Darwin Nunez, pe care l-a lăsat singur cu Flekken. Uruguayanul a finalizat superb, lob peste portarul „albinelor”. Liverpool a intrat în avantaj la pauză, 1-0, dar a pierdut doi titulari, pe Curtis Jones și Diogo Jota.

„Recital” în a doua repriză din Brentford - Liverpool

În partea secundă, golurile au început să curgă.

În minutul 51, golgheterul Mohamed Salah, revenit după o accidentare musculară, a avut șansa golului de 2-0, dar a finalizat defectuos după ce rămăsese singur cu portarul gazdelor. Salah s-a revanșat 4 minute mai târziu. I-a pasat ideal lui Mac Allister în careul advers, campionul mondial l-a depășit pe Ajer din preluare și a finalizat cu sânge rece.

Egipteanul a ieșit din nou la rampă în minutul 68, când a rezistat duelului fizic cu Nathan Collins și a punctat cu piciorul stâng.

Gazdele au redus din diferență în minutul 75, gol Ivan Toney. Kelleher blocase fenomenal execuția unui adversar, dar nu a mai avut ce face la șutul atacantului curtat de toți granzii Angliei. 

Cody Gakpo a închis tabela la 1-4 în minutul 86, spulberând orice speranță a gazdelor la un rezultat pozitiv. Olandezul, introdus pe teren la pauză, a rămas singur cu portarul și a finalizat fără emoții.

Victoria o urcă pe Liverpool la 57 de puncte, 5 peste Manchester City și Arsenal. Ambele rivale la titlu vor juca astăzi, „cetățenii” cu Chelsea pe teren propriu, „tunarii” în deplasare cu Burnley.

FINAL » Brentford - Liverpool 1-4

Brentford - Liverpool, echipe de start:

BRENTFORD (3-5-2): Flekken - Collins, Ajer, Mee - Roerslev, Jensen, Norgaard, Janelt, Reguilon - Toney, Maupay
Antrenor: Thomas Frank

LIVERPOOL (4-3-3): Kelleher - Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Jones - Jota, Nunez, Diaz 
Antrenor: Jurgen Klopp

Mai multe știri din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.