Baschet

Sabrina Ionescu mărește miza în duelul cu Stephen Curry de la All Star Game: „Am vrut de la început să fie condiții identice”

Sabrina Ionescu în acțiune pentru echipa ei, New York Liberty Foto: Imago

Articol de Luminița Paul  —  sâmbătă, 17 februarie 2024

Vedeta NBA de la Golden State Warriors Stephen Curry, 35 de ani, și starul din WNBA Sabrina Ionescu, 26 de ani, se vor înfrunta într-un concurs direct al aruncărilor de 3 puncte în cadrul ediției 2024 a All Star Game.

Sabrina Ionescu a ridicat miza în duelul istoric al aruncărilor de 3 puncte cu Stephen Curry din cadrul All Star Game-ului programat duminică noapte, la Indianapolis (în direct Orange Sport 1).

Publicul o încurajează pe vedeta cu origini românești de la New York Liberty, iar concursul lor, „Stephen vs Sabrina”, va fi televizat pe TNT pentru că îl opune pe liderul all-time din NBA de la linia de 3 puncte jucătoarei care sezonul trecut a reușit un procentaj de reușită de la distanță de 44,8%.

Inițial, Ionescu urma să arunce de la linia de 3 puncte din WNBA, adică de la 6,75 metri, însă a ales să o facă împotriva lui Curry de la 7,24 m, distanța arcului din NBA.

Sabrina Ionescu: „Nu am ezitat nicio clipă”

„Eu, una, atunci când începe antrenamentul, arunc de la distanța mai mare”, a declarat Sabrina. „Știind că am oportunitatea de a alege de la ce linie să arunc, nu am ezitat nicio clipă, știam că vreau să o fac de la linia NBA, să arăt că suntem capabile și dornice. Nu a fost nevoie să mă convingă nimeni, am vrut de la început să fie condiții identice”, a mai spus ea, citată de Reuters.

Ionescu, 26 de ani, a câștigat concursul WNBA de 3 puncte în 2023 cu un total de 37 de puncte și 25 de coșuri înscrise din 27 de aruncări, record al evenimentului. Curry, 35 de ani, s-a impus de două ori în competiția similară din NBA, în 2015 și 2021.

Care sunt regulile duelului

Fiecare jucător începe cu 5 rasteluri de mingi, plasate în locul principal de aruncare, de-a lungul liniei de 3 puncte. Patru dintre rasteluri includ o minge „money”, care valorează două puncte. Al cincilea rastel conține numai mingi money, care vor fi așezat la locația aleasă de cel care urmează să arunce.

Stephen Curry Foto: Imago

Vor fi, de asemenea, două mingi Starry Range din locuri îndepărtate, care sunt evaluate la câte 3 puncte în cadrul concursului.

Atât Ionescu, cât și Curry au la dispoziție 70 de secunde pentru încercările lor.

42,7%este procentajul de reușită al lui Stephen Curry din spatele liniei de 3 puncte în toată cariera

La finalul lunii ianuarie, Stephen Curry, vedeta de la Golden State Warriors, declara că este pregătit să o înfrunte pe Sabrina Ionescu în următorul concurs de aruncări de 3 puncte de la All-Star Game, din 17 februarie. Starul de origine română de la New York Liberty a acceptat duelul.

Stephen Curry a apărut la antrenamentul Sabrinei Ionescu

Curry nu a fost selectat printre titularii All-Star Game, o premieră pentru el în ultimii 10 ani. Înainte de meciul pierdut împotriva echipei Sacramento Kings, 133-134, el a spus că este deschis unei înfruntări cu jucătoarea de la New York Liberty pentru a stabili „odată pentru totdeauna” cine este cel mai bun aruncător de la distanţă.

Sabrina a răspuns imediat provocării, pe platforma X (fostul Twitter): „Hai! Ne aflăm în spatele liniei de 3 puncte”. Iar duminică totul va deveni realitate.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.