Altele

Naționala masculină de polo a României merge la Jocurile Olimpice de la Paris: „E ceva extraordinar!”

Poloiștii români cu biletele pentru Paris FOTO Facebook FR Polo

Articol de Costi Prună  —  sâmbătă, 17 februarie 2024

România va fi prezentă la Jocurile Olimpice cu echipa de polo după o pauză de 12 ani. Acest lucru este posibil după ce echipa Africii de Sud și-a cedat locul, iar naționala tricoloră a fost echipa clasată cel mai bine la CM de la Doha dintre cele care nu aveau asigurat biletul pentru Paris. 

România a încheiat Campionatele Mondiale de la Doha pe poziția a zecea cu un soi de tristețe, după ce a fost învinsă, în barajul pentru sferturi de finală, de Muntenegru cu 12-9. Prezența între primele opt i-ar fi asigurat biletul olimpic. Cu toate acestea, „tricolorii” au reușit să învingă China și să lupte pentru locurile 9-10 cu SUA. Un meci pe care l-au cedat cu 9-13.

Vestea bună, cea a calificării la Paris, a venit sâmbătă, atunci când World Aquatics le-a oferit jucătorilor din România biletele olimpice. Africa de Sud, care era calificată din postura de cea mai bună echipă de pe continentul său, a declarat forfait pentru Paris. Astfel, echipa cel mai bine clasată dintre cele necalificate a urcat pe tabloul olimpic. 

Alexandru Matei: „Mă bucur pentru copiii aceștia”

„E ceva extraordinar, e ceva minunat, sunt încă în stare de șoc, mai ales pentru copiii aceștia care au reușit o performanță extraordinară. Mă bucur pentru ei și îi felicit! Voi fi mereu alături de ei, așa cum sunt de doi ani și ceva. Îi voi împinge să realizeze performanțe incredibile”, a spus Alexandru Matei, președintele FR Polo, pentru GSP.ro.

În această seară, de la ora 19:00, se vor trage la sorți grupele pentru Paris. România revine la o ediție de Jocuri Olimpice după Londra 2012, unde a ocupat locul zece. Cea mai bună performanță olimpică a naționalei masculine este clasarea pe locul patru la ediția din 1976.

La Campionatele Mondiale de la Doha, naționala masculină a României a fost învinsă în grupă de Ungaria cu 15-8, de Italia cu 16-10 și s-a impus în fața Kazahstanului cu 25-3. Apoi a cedat în barajul pentru sferturi de finală cu 9-12 în fața Muntenegrului. Apoi, în meciurile de clasament, a învins China cu 9-7 și a cedat în fața SUA cu 13-9. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.