Rugby

Înfrângere clară pentru România în fața Portugaliei în Rugby Europe Championship » „Stejarii” vor evolua în semifinale contra Georgiei pe terenul acesteia

+11 Foto
”Stejarii” au avut un meci foarte greu FOTO Cristi Preda

Articol de Roxana Fleşeru, Cristi Preda (foto), Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  sâmbătă, 17 februarie 2024

„Stejarii” au fost învinși de Portugalia pe teren propriu cu 49-24 (20-10) în ultimul meci al grupei B pe care au încheiat-o pe poziția a doua. Un loc care îi trimite în Georgia pentru semifinale.

România și Portugalia au oferit o partidă dinamică în ultimul lor meci din grupa B a Rugby Europe Championship. Lusitanii au început mai bine, reușind să puncteze printr-un eseu chiar în minutul 13, acesta venind din mâinile lui Pinto. 

Eseul a fost transformat de Aubry, cel care a mai pus trei puncte pe tabelă în minutul 19 grație unei lovituri de pedeapsă. România era condusă cu 10-0. 

A fost semnalul pentru „stejari”, care aveau nevoie de o victorie pentru a putea juca partida din semifinale pe teren propriu și cu un adversar mai abordabil.

Căpitanul Cojocaru a reușit eseul, Conache l-a transformat în minutul 22. Iar cei 5.500 de spectatori prezenți pe arena Arcul de Triumf s-au încălzit instantaneu, încurajările lor crescând în intensitate. 

Cu toate acestea, oaspeții au intrat în avantaj la vestiare, 20-10. România a mai punctat doar prin Conache, lovitură de penalizare, în timp ce „Os Lobos” au mai reușit un eseu (Appleton-min. 39) și o transformare prin Aubry.

Nervi înainte de intrarea la vestiare pentru pauză

>

Șaisprezece minute de coșmar pentru România

Primele minute din partea a doua au aparținut românilor, Gontineac și Neagu aducând câte cinci puncte, iar Conache patru. „Stejarii” au greșit mult, iar lusitanii s-au dezlănțuit în ultimele 16 minute, reușind nu mai puțin de trei eseuri prin Pinto și Martins (2). Aubry le-a transformat pe toate și Portugalia a trecut de România cu 49-24. 

Un scor care l-a făcut pe căpitanul Ovidiu Cojocaru să plângă la finalul partidei, una pe care a terminat-o cu un ochi tumefiat, cu buza de jos spartă și cu o tăietură pe frunte. „Am făcut multe greșeli copilărești”, a spus el la interviul de pe teren, printre lacrimi. 

>

Semifinale cu Georgia

Înfrângerea le-a adus românilor o deplasare extrem de dificilă, ei urmând să întâlnească Georgia pe 2 sau 3 martie. Portugalia va juca acasă împotriva Spaniei. Finalele vor avea loc la Paris pe 17 martie.

Portugalia a câștigat grupa B adunând 11 puncte, iar România a fost pe doi cu nouă puncte. „Stejarii” au învins Polonia cu 20-8 și Belgia cu 33-18. În ediția trecută, naționala României a încheiat competiția pe poziția a treia după ce a jucat în semifinale cu Georgia în deplasare și a trecut de Spania în finala mică. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.