Liga 1

Record doborât după 5 ani și două luni » Performanța pe care o realizează Sebastian Colțescu + cadouri primite înainte de meci

Sebastian Colțescu la meciul 382 în Superligă FOTO Bogdan Bălaș

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  luni, 19 februarie 2024

Sebastian Colțescu (46 de ani) a fost delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a conduce meciul de astăzi dintre Sepsi și Farul # Confruntarea reprezintă o bornă istorică, arbitrul din Craiova va bifa meciul 382 și va deveni numărul 1 all-time # Înaintea meciului, acesta a primit trei tricouri cadou, câte unul de la ambele echipe și unul de la CCA

Sebastian Colțescu s-a apucat de arbitraj la 19 ani, iar în 2003 a avut parte de o dublă promovare. Mai întâi în lotul „centralilor” de Liga 2, apoi, la scurt timp, în lotul Ligii 1.

Sebastian Colțescu delegat la Sepsi - Farul

A debutat oficial pe prima scenă pe 28 noiembrie 2003, în meciul Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0. De atunci a condus 381 de meciuri, iar mâine seară, la Sfântu Gheorghe, la meciul Sepsi - Farul va intra oficial în istorie.

+49 Foto
Sepsi - Farul, etapa 26 Superligă FOTO: Bogdan Bălaș

Va bifa cel de-al 382-lea său meci pe prima scenă din România și va deveni arbitrul cu cele mai multe partide conduse în cea mai importantă competiție de la noi din țară. 

Depășindu-l cu un meci pe cel care deținea recordul, Alexandru Tudor, care s-a retras din arbitraj pe 14 decembrie 2018.

  • A: Colţescu Sebastian (Bucureşti)
  • A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti)
  • A2: Mitruţi Daniel (Craiova)
  • Arbitru VAR: Petrescu Radu (Bucureşti)
  • Asistent VAR: Urzică Vladimir (Piatra Neamț)

Clasamentul all-time al arbitrilor cu meciuri în Liga 1

  1. SEBASTIAN COLȚESCU 382
  2. Alexandru Tudor 381
  3. Cristian Balaj 341
  4. Istvan Kovacs 340
  5. Ovidiu Hațegan 303

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.