Baschet

Ce finală va fi în Cupa României, U-BT Cluj - Rapid! Ardelenii s-au distrat în semifinală, giuleștenii au produs marea surpriză

U-BT Cluj-Napoca, foto: Imago Images

Articol de Eduard Apostol  —  Saturday, 17 February 2024

U-BT Cluj Napoca a pulverizat CSM Constanța, scor 92-67, Rapid a eliminat CSM Oradea, scor 63-61! Duminică seară, de la ora 20:30, „Șepcile roșii” vor juca pe propria arenă pentru a-și apăra trofeul, în timp ce bucureștenii vor să producă șocul sezonului!

Gata, este clar, finala Cupei României la baschet masculin se va disputa duminică seară, 18 februarie, de la ora 20:30, între U-BT Cluj și Rapid București! Se anunță spectacol total în fața a 10.000 de oameni în BT Arena.

Rapid a știut să absoarbă momentele tari ale semifinalei cu Oradea. U-BT Cluj a ajuns în finală în pas de defilare

Mai întâi, în prima semifinală a zilei de sâmbătă, Rapid s-a impus greu în fața celor de la CSM Oradea, scor 63-61. Un duel foarte strâns. Bihorenii au început în forță, au avut 22-15 după primul sfert, după care bucureștenii au trecut la conducerea jocului. Și vor juca ultimul act al competiției.

În a doua semifinală, gazdele, campioana en titre a ultimelor trei ediții, U-BT Cluj s-a impus fără drept de apel cu CSM Constanța, scor 92-67. "Șepcile roșii" au învățat din pățania cu CSO Voluntari, când au învins foarte greu și au fost aproape de o contraperformanță.

Elevii lui Mihai Silvășan au lăsat-o mai ușor în sfertul trei, în rest, au încins parchetul sălii.

A fost un meci ciudat, dar în momentele grele am știut să facem cumva diferența. Am avut mai multă intensitate și mai multă încredere în noi în momentele-cheie ale meciului
Tudor Costescu, antrenor Rapid

8campionate interne a cucerit U-BT Cluj

>

Rapid a mers ceas până în finală. U-BT Cluj atrage trofeele ca un magnet

Se anunță un meci mai mult decât interesant între U-BT Cluj și Rapid. Ardelenii sunt neînvinși în 11 meciuri din campionatul intern, țintesc din nou eventul, pe lângă parcursul de excepție din EuroCup.

În „sferturi”, dacă U-BT s-a impus greu cu Voluntariul, scor 96-92, giuleștenii s-au distrat cu Petrolul Ploiești, scor 78-57.

6trofee Cupa României are U-BT Cluj în palmares, 1995, 2016, 2017, 2018, 2020 și 2023, pierzând o singură finală (2006)

1951este anul în care Rapid București a cucerit titlul național la baschet masculin

Rareș Uță, centrul lui CSU Sibiu, declarații după înfrângerea suferită în campionat cu U-BT Cluj, scor 74-80

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.