Handbal

Rapid - Esbjerg 24-33» Vicecampioana României, eliminată din Liga Campionilor! Înfrângere dură la Mioveni

+14 Foto
Jucătoarele de la Rapid, aplaudate de toată sală după eliminarea din Ligă

Articol de Luminița Paul, Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  duminică, 18 februarie 2024

Rapid, vicecampioana României, a fost învinsă clar de Esbjerg, 24-33, în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor. Vicecampioana părăsește competiția înaintea „optimilor”, după ce în ediția trecută a fost una dintre revelații, ajungând până în „sferturi”. De data aceasta, aceeași țintă în față, dar mult mai greu de atins.

  • Rapid a terminat grupa pe locul 7. A avut 9 puncte, cu unul mai puțin decât Ferencvaros, locul 6, care ducea în play-off-ul pentru optimi.

Până la urmă, după un traseu cu 4 victorii, un egal și 8 înfrângeri în grupa B, o schimbare abruptă de antrenor, multe accidentări și perioade de absență, o jucătoare-cheie însărcinată, vicecampioana României a ajuns aici. La acest duel decisiv. 

În ediția anterioară, Rapid izbutise o victorie entuziasmantă, tot la Mioveni, contra lui Esbjerg, 34-32. Azi însă, diferența dintre cele două echipe s-a văzut mai rapid și mai pregnant. În plus, danezele aveau propriul obiectiv: victoria le aducea biletul direct pentru „sferturi". 

Rapid, eliminată din grupele Ligii Campionilor 

Echipa vișinie a fost la același nivel cu oponenta sa până aproape de jumătatea primei reprize. A și condus, dar numai cu un gol - ultima dată când goalkeeperul Denisa Șandru, cu câteva intervenții de efect până atunci, a văzut poarta daneză goală și a trecut pe lista marcatoarelor. 

Apoi însă, condusă de Reistad (5 goluri în prima parte), una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Esbjerg a prins din ce în ce mai multă înălțime. O desprindere construită sec, în câteva minute, de la 8-7 la 11-7. Și asta în condițiile în care poarta Rapidului, cu Șandru și apoi Ciucă, a oprit câteva atacuri adverse. Cea mai mare diferență a fost de 5 goluri pentru daneze. 

Mai mult decât un avertisment, o realitate consumată pe parchet, dincolo de încurajările suporterilor vișinii veniți la Mioveni în număr mare și sub ochii celor care nu au putut să joace azi din varii motive: Buceschi, Fernandez Fraga, Raicevic. 14-10 la pauză totuși, dar la reluare echipa care le are în componență pe Reistad, Mork, Iversen sau Solberg a refăcut diferența. Apoi a mărit-o.

Când au ajuns la 7 lungimi, David Ginesta a cerut timeout, dar indicațiile sale nu au avut imediat reflectare pe teren. Dimpotrivă. Esbjerg a rămas la acel avans sigur, chiar dacă au mai apărut ratări, faze luate pe cont propriu de Mork și risipite, în timp ce Rapid a găsit câteva rezolvări frumoase, desfăcând jocul spre extreme. 

Ginesta le-a îndemnat să nu cedeze, să se bată până la capăt, dar inevitabil ceva s-a stins din focul rapidist, în cursa de a prinde din urmă un adversar care aleargă prea repede, ușor, încrezător. Nordicele s-au impus cu 33-24, șuvoiul nu a putut fi stăvilit. 

Metz și Esbjerg avansează direct între primele 8 din grupa B. Rapid a rămas pe locul 7, în afara playoff-ului pentru sferturile de finală. Poate la anul, dacă va fi din nou în Liga Campionilor, scenariul se va scrie diferit.

VIDEO. Jucătoarele Rapidului, aplaudate după eliminarea din Liga Campionilor

>

Marcatoarele pentru Rapid:

  • O. Kanor -5
  • Kassoma - 5
  • Lopez - 4
  • Janjusevic - 3
  • Polman - 3
  • L. Kanor - 2
  • Ostase - 1
  •  Șandru - 1

12 paradereușite au avut goalkeeperii Rapidului: 5 pentru Diana Ciucă, 4 Denisa Șandru, 3 Ivana Kapitanovic. De partea cealaltă, Anna Kristensen a ajuns la 10

Rapid - Esbjerg 24-33

min. 30: Final de meci. Rapid - Esbjerg 24-33
min. 20: Cu 10 minute înainte de final, Esbjerg este aproape de victorie. Are 8 goluri avans, 27-19
min. 14: Rapid nu reușește să se apropie de rivale, iar diferența nu scade sub 8 goluri
min. 10: Scorul capătă proporții, 22-13 pentru daneze
min. 7: Ejberg are cel mai mare avans, 6 goluri: 18-12
min. 1: A început repriza a doua. Danezele au marcat la prima acțiune, 15-10

min. 30: Pauză! Danezele au 4 goluri diferență, 14-10
min. 25: Cu 5 minute înainte de pauză, danezele conduc la 5 puncte, 13-8
min. 22: Se face 8-11, după ce Lorena Ostase punctează de la 7 metri
min. 19: Rapid pierde din ritm. Giuleștencele nu pot trece de defensiva danză, iar Esbjerg are acum patru goluri avans, 11-7, după golul lui Rushfeldt
min.16: Danezele s-au distanțat la trei goluri, 10-7
min. 16: Rapid e condusă cu două goluri, 7-9, în momentul în care Esbjerg are superioritate numerică, după ce Gonzalez a fost eliminată
min. 13: Danezele au trecut cu bine peste perioada de inferioritate. Iar acum sunt avantaj, 7-5
min: 9: Esbjerg e în inferioritate numerică, după ce Iversen a primit primit o eliminare de două minute
min. 5: Start echilibrat de meci. Doar două goluri marcate până acum
min. 1: A început meciul

VIDEO Fanii Rapidului au făcut o atmosferă spectaculoasă în sala din Mioveni

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.