Liga 1

Pronosticul dat de legenda clubului la U Cluj - FCSB + o amintire din „Epoca de Aur”

U Cluj - FCSB e cel mai așteptat meci al rundei / foto: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 18 februarie 2024

Remus Vlad, 78 de ani, om important din istoria „Șepcilor Roșii”, ani la rândul antrenor la Universitatea Cluj, e cu ochii pe întâlnirea de gală a ardelenilor cu FCSB, programată mâine-seară, pe Cluj Arena, de la ora 20:30. 

Remus Vlad i-a pregătit pe clujeni în anii '80 și anii '90, a fost și președintele clubului și a rămas peste ani extrem de apreciat pe malul Someşului. Fostul tehnician a prefațat derby-ul U Cluj - FCSB într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Remus Vlad, înainte de U Cluj - FCSB: „Am încredere în Neluțu Sabău, dar ar mai avea nevoie de unul-doi jucători”

„Îndrăznesc să spun că va fi un meci dificil pentru ambele. FCSB are un avans apreciabil în fruntea clasamentului și va încerca să și-l mențină. Iar U Cluj are nevoie și ea de puncte pentru a spera la intrarea în primele șase. Va căuta în mod sigur să obțină un rezultat pozitiv, are nevoie pentru obiectivul pe care cei de acolo și l-au ales.  

Am încredere în capacitatea lui Neluțu Sabău, a demonstrat că e un antrenor valoros. Ar mai avea nevoie de unul-doi jucători, dar «U» nu e deocamdată echipa care să arunce cu bani pe jucători, cum se întâmplă cu Șucu, Becali, Rotaru, Varga. 

Remus Vlad / FOTO: Raed Krishan

Sigur că sunt Nistor, Chipciu... Dar ar mai avea nevoie de alți jucători de tipul lor în acest angrenaj. 

U Cluj a demonstrat că poate juca foarte bine în aceste meciuri importante, cum a fost cu Farul, cu Rapid, cu Craiova, doar că au nevoie să se mobilizeze foarte bine, fiindcă joacă împotriva liderului și nu le va fi deloc ușor”, a declarat Remus Vlad, fost campion al României cu FC Argeș, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Rugat să ofere un pronostic, reputatul tehnician a înclinat spre un rezultat de egalitate.

Aminitirile lui Remus Vlad: a încurcat Steaua imediat după câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Remus Vlad și-a amintit cum Universitatea pregătită de el a fost egala Stelei în mai 1986, la puțin timp după ce roș-albaștrii câștigaseră Cupa Campionilor Europeni: „Sper să nu greșesc, dar au venit la Cluj la puțin după victoria lor din CCE. Am reușit să scoatem un rezultat pozitiv, atmosfera era senzațională, a fost un stadion plin”. 

Pe 25 mai 1986, Steaua a remizat în Ardeal, 2-2, „dublă” Pițurcă, respectiv Fîşic și Bucur. Despre acel meci vorbea și Helmut Duckadam în urmă cu mai mulți ani

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău, conferință de presă înaintea duelului cu FCSB

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.