Baschet

Cele mai tari momente din NBA All-Star Game » MVP neașteptat în Indianapolis

Echipa Estului a învins echipa Vestului, scor 211-186, în ediția din 2024 a NBA All-Star Game.

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 19 februarie 2024

Echipa Estului a învins echipa Vestului, scor 211-186, în ediția din 2024 a NBA All-Star Game. Damian Lillard (33 de ani) a fost desemnat MVP-ul partidei. Starul lui Milwaukee Buck a încheiat cu 39 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive.

NBA a revenit la formatul consacrat al nopții de All-Star Game, cel în care vedetele Conferinței de Est le înfruntă pe cele din Conferința de Vest. 

Spectacol în Indianapolis la NBA All-Star Game

Momentul în care starurile Ligii se strâng pentru un week-end de distracție are de obicei în centrul atenție un „băiat de-ai casei”. Anul acesta, gazda All Star Game-ului a fost Gainbridge Fieldhouse din Indianapolis.

Pacers a dat un singur baschetbalist, pe Tyrese Haliburton. Cel mai bun pasator al sezonului din NBA nu s-a menajat, deși e revenit recent după o accidentare. A reușit 32 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive.

În Est nu e ca în Vest

Tradiția mai spune că în All-Star mai trebuie să strălucească și favoritul la trofeul de MVP al sezonului regulat. Doar că Nikola Jokic nu se entuziasmează prea tare la astfel de evenimente. Sârbul ar fi preferat să fie în padocul de la periferia Belgradului, pregătindu-și caii de o nouă cursă. A petrecut pe parchet 23 de minute, în care a izbutit 13 puncte și 9 pase decisive.

Vestul a avut un protagonist neașteptat. Karl-Anthony Towns, vedeta lui Timberwolves, a atacat inelul cu fiecare ocazie și a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 50 de puncte. N-au fost suficiente pentru a-și purta echipa spre victorie.

VIDEO. Damian Lillard, recital la All-Star Game

Esticii au marcat la foc automat de la mare distanță, 42 de aruncări de 3 puncte reușite. Evident, în fruntea listei a fost Damian Lillard. Pentru prestația lui, „Dame” a primit și trofeul „Kobe Bryant”.

Marcatorii Estului: Lillard (39), Brown (36), Haliburton (32), Antetokounmpo (23), Tatum (20), Barnes (16), Brunson (12), Maxey (10), Mitchell (9), Banchero (6), Young (5), Adebayo (3).

Marcatorii Vestului: Towns (50), Gilgeous-Alexander (31), Durant (18), Curry (16), Booker (15), George (13), Jokic (13), Lebron (8), Doncic (7), Davis (6), Leonard (5), Edwards (4).

Momentele speciale ale nopții de All-Star Game

Damian Lillard a adus ultimele puncte cu o lovitură marcă înregistrată, din propria jumătate de teren. 

Nikola Jokic, cu zâmbetul pe buze, simulând un slam dunk.

LeBron James n-a simulat nimic și a zguduit inelul. 

Bam Adebayo a terminat cu doar 3 puncte, dar a avut momentul lui.

Citește și alte știri din baschet:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.