Baschet

A jucat în NBA și a fost desemnat MVP-ul finalei Cupei României: „Lăsăm victoriile în urmă, ne focusăm pe viitor”

U-BT Cluj - Rapid, finala Cupei României la baschet/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 19 February 2024

Jarell Eddie, 32 de ani, a fost desemnat MVP-ul finalei Cupei României, câștigate duminică noaptea de de U-BT Cluj în fața celor de la Rapid București. Americanul care a bifat, printre altele, prezențe pentru Wizards, Suns, Celtics și Bulls a mărturisit ce așteptări are de la ceea ce ar putea fi un sezon de excepție pentru „Șepcile roșii”.

Jarell Eddie, 32 de ani, power-forward-ul lui U-BT Cluj, a fost desemnat MVP-ul ultimei finale a Cupei României, disputată duminică seară în "Polivalenta" de pe malul Someșului. Ardelenii s-au impus, scor 84-70, în partida cu Rapid.

+10 Foto
U-BT Cluj - Rapid, finala Cupei României la baschet/ foto: Cristi Preda (GSP)

Jucătorii care nu sunt selecționați pentru echipele naționale au primit o săptămână liberă din partea lui Mihai Silvășan, antrenorul alb-negrilor și totodată noul selecționer al României.

Nume de apreciat în palmaresul personal al lui Jarell Eddie, și în America, și în Europa

Tânărul din Florida este unul dintre jucătorii de forță ai lui U-BT Cluj, un atu atât pentru câștigarea unui nou campionat, cât și pentru un parcurs cât mai lung în EuroCup, românii fiind calificați în sferturile competiției.

Eddie a debutat în 2015 în NBA în tricoul lui Washington Wizards, apoi a mai trecut pe la Phoenix Suns, Boston Celtics și Chicago Bulls, totalizând 34 de partide în NBA.

A avut o carieră de apreciat și în Europa. A fost în Franța, la Strasbourg. A mai îmbrăcat maioul echipelor UCAM Murcia, San Pablo Burgos (Spania), Fenerbahce și Konyaspor (Turcia).

23de puncte a adunat Eddie în tricoul alb-negrilor duminică seara

BASCHET / U-BT CLUJ-NAPOCA - RAPID BUCUREȘTI 84-70 » Tudor Costescu, antrenorul rapdiștilor: „U-BT nu e o nucă tare, e nucă de cocos pentru orice echipă din campionat”

>

"A fost unul dintre obiectivele echipei, câștigarea Cupei, consider că am meritat trofeul pe deplin. Am jucat ca o mare echipă. Practic, ne-am făcut treaba foarte bine. Am fost foarte uniți pe teren, antrenorul ne-a dat sfaturi bune, utile, toate acestea ne-au dat ingredintele victoriei.

Atmosfera a fost minunată. Avem cei mai buni fani din România, printre cei mai buni din Europa. Ne dau o energie foarte bună, de care avem nevoie.

+12 Foto
U-BT Cluj - Rapid, finala Cupei României la baschet masculin

Sper că este doar începutul unui sezon minunat. O luăm meci cu meci, ne focusăm pe următoarea partidă mereu. Lăsăm trecutul și victoriile în spate, ne focusăm pe ceea ce va urma", a declarat Eddie.

Este frumos să fii ales MVP-ul unei finale, mai ales atunci când câștigi cu echipa. Consider că în precedentele două meciuri din Final 8 nu am oferit atât de mult echipei pe cât aș fi putut, dar sunt recunoscător lui Dumnezeu, echipei, familiei pentru trofeu
Jarell Eddie, power guard U-BT Cluj

VIDEO Jarell Eddie, omul meciului din finala Cupei României: „Acest titlu de MVP nu este doar al meu, el aparține întregii echipe”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.