Campionate

Jurgen Klopp, mirat în conferința de presă: „E jucătorul lui Arsenal și l-au împrumutat?! Interesant”

Jurgen Klopp (56 de ani), antrenorul lui Liverpool, l-a lăudat pe Albert Sambi Lokonga (24 de ani), mijlocașul împrumutat de Arsenal la Luton Town.

Articol de Adrian Jitea  —  Tuesday, 20 February 2024

Jurgen Klopp (56 de ani), antrenorul lui Liverpool, l-a lăudat pe Albert Sambi Lokonga (24 de ani), mijlocașul împrumutat de Arsenal la Luton Town. 

Miercuri, de la ora 21:30, Liverpool primește vizita lui Luton Town în runda cu numărul 26 din Premier League. În conferința de presă care a prefațat partida, Jurgen Klopp a lăudat un fotbalist advers.

Jurgen Klopp, mirat: „Lokonga e jucătorul lui Arsenal și e împrumutat?!”

Klopp a părut surprins că Mikel Arteta, managerul „tunarilor”, nu l-a păstrat în lot pe mijlocașul belgian Albert Sambi Lokonga: „Când îl vezi pe Lokonga jucând te gândești: «Oh! E jucătorul lui Arsenal și a fost împrumutat?!». Interesant! E foarte puternic, are deja și experiență”.

Albert Sambi Lokonga a fost cumpărat de Arsenal de la Anderlecht în vara lui 2021, în schimbul sumei de 17,5 milioane de euro. Mikel Arteta l-a forțat în primele luni, a strâns 39 de meciuri, dar a pierdut lupta pentru titularizare cu experimentații Granit Xhaka și Thomas Partey.

Stagiunea trecută a jucat sub formă de împrumut la Crystal Palace, fără să impresioneze. În actuala ediție s-a integrat excelent în „gașca nebună” de la Luton, titular incontestabil sub comanda lui Rob Edwards.

Albert Sambi Lokonga în tricoul lui Luton / FOTO: Imago

Mijlocașul cu o apariție în prima reprezentativă a Belgiei are contract cu Arsenal până pe 30 iunie 2026. Împrumutul la Luton expiră pe 31 mai 2024.

Luton este în cărți pentru îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Momentan ocupă antepenultima poziție. Are 20 de puncte, la fel ca Everton, prima echipă de deasupra liniei. „Pălărierii” au și un meci restant, cel cu Bournemouth, reprogramat din cauza stopului cardiac suferit de Tom Lockyer.

Clasamentul actualizat din Premier League:

VIDEO. Sfaturile lui Costel Pantilimon pentru Radu Drăgușin: „Standardele sunt foarte ridicate în Premier League, trebuie să aibă răbdare”

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.