Liga Campionilor

Napoli - Barcelona 1-1 » Remiză spectaculoasă pe „Stadio Maradona”, verdictul se dă în Spania

Duel De Jong - Politano, în meciul de la Napoli / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 21 februarie 2024

Napoli și Barcelona au terminat la egalitate, 1-1, în prima manșă a „optimilor” Ligii. Catalanii au deschis scorul prin Lewandowski (61), gazdele au egalat grație reușitei semnate de Osimhen (75).

Suferinde în întrecerile interne, campioanele trecutelor ediții din Serie A, respectiv LaLiga și-au pus mari speranțe în Liga Campionilor. Napoli deja cu un nou antrenor pe bancă, Francesco Calzona în locul lui Walter Mazzari, Barcelona cu un Xavi care-și dorește o ieșire din scenă cât mai onorabilă, la vară.

Amfitrionii au părut să acuze mai mult forma modestă pe care o traversează și debutul partidei i-a aparținut formației blaugrana. Catalanii au combinat mai bine și s-au văzut mai mult și mai periculos în jumătatea adversă.

Lamine Yamal irosește ocaziile primei părți

Inamicul numărul unu al italienilor: Lamine Yamal. Extrema blaugrana a și bifat cele mai importante ocazii ale primei părți. Cea mai mare chiar în debut, când a tras „peste”, din careu (4). Patru minute mai târziu, și-a permis și un trasor, din afara careului, însă, la post, Meret a parat. Greu, dar a respins.

Napoli fără șut pe poartă până la pauză!

Treptat, Napoli a reușit să echilibreze jocul, însă n-a reușit să-și creeze nicio oportunitate mai acătării. De fapt, a încheiat prima repriză fără șut pe poartă! Debutul reprizei secunde, același tablou ca-n prima. Cu Barcelona mai insistentă.

Lovitură după lovitură

Iar după 60 de minute, răsplătită și pe tabelă. Marcator? Lewandowski! Servit de Pedri, atacantul polonez a mai făcut câțiva pași în careu și a expediat balonul lângă stâlpul din stânga al porții napoletane: 0-1!

Numai că Barca n-a reușit să „înghețe” avantajul luat. S-a trezit pusă tot mai mult sub presiune și a cedat după un sfert de oră: Osimhen, de la 12 metri, poziție centrală, 1-1. Napoletanii au sporit presiunea asupra porții lui Ter Stegen, însă de gol nu s-au mai lipit.

S-a terminat 1-1, astfel că verdictul se amână pentru returul de la Barcelona.

Napoli - Barcelona 1-1

Napoli - Barcelona, echipele de start:

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia
Antrenor: Francesco Calzona

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Inigo Martinez, Joao Cancelo - Christensen, Gündogan, F. de Jong - Pedri, Lewandowski, Lamine Yamal
Antrenor: Xavi 

EURO GSP cu Boțoghină și Drejan! Analiza Napoli – Barcelona și FC Porto – Arsenal

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.