Campionate

Vrea ca arbitrii să fie duși la detectorul de minciuni! » Cine a făcut năstrușnica propunere

Arbitrii vor avea un dușman electronic în Ucraina / Foto: GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 21 February 2024

Andriy Shevchenko (47 de ani), președintele federației ucrainene (UAF), și-a exprimat dorința de a introduce proba detectorului de minciuni la care să fie supuși toți arbitrii locali care fluieră în meciuri oficiale sau amicale. Comitetul Executiv al UAF a decis ieri ca toți arbitri să fie aleși prin tragere la sorți.

Inovație fără precedent în Ucraina. Președintele federației din Kiev a găsit o soluție extremă pentru a reduce greșelile de arbitraj și a elimina suspiciunile de corupție în privința lor.

Andriy Shevchenko, numit acum aproape o lună la șefia UAF, a propus în cadrul ședinței Comitetului Executiv să se introducă testul poligraf pentru a stabili dacă există corupție în arbitrajul din Ucraina și pentru a reduce numărul greșelilor comise la meciurile oficiale și amicale. Fostul câștigător al „Balonului de Aur" în 2004 are susținerea oficialilor federației, după cum s-a anunțat pe site-ul oficial al UAF.

Șeful arbitrilor la UAF este o femeie

Președintele Comisiei de Arbitri de la Kiev a fost instruit, la fel ca toți cei ce observă prestațiile arbitrilor, să implementeze această procedură a detectorului de minciuni, astfel încât să fie adoptată cât mai repede.

Noul șef al Comisiei e o femeie, fostă arbitră de centru, Katerina Monzul, pe care Mircea Lucescu a contestat-o, în mai multe rânduri, în perioada în care antrena la Shakhtar și la Dinamo Kiev.

UAF vrea să reducă plângerile privind arbitrajul

„De asemenea, se va mai schimba modalitatea de a delega arbitri la partidele din competițiile interne ucrainene. Aceștia nu vor mai fi numiți direct, ci vor fi trași la sorți, exact ca la loterie, pentru a elimina discuțiile și suspiciunile.

Măsurile au ca scop reducerea plângerilor privind arbitrajul și eventualele cazuri de corupție din primele divizii ale țării", a anunțat cotidianul Tribuna. Este foarte probabil ca aceste inovații să fie folosite odată cu reluarea campionatului în Ucraina, programată în următorul weekend.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.