Tenis

Boris Becker și Alex Corretja i-au scris Simonei Halep, după ce „s-a încheiat coșmarul”: „Asta meriți!”

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Wednesday, 21 February 2024

Astăzi, la 12 zile după finalul audierilor de la TAS în cazul de dopaj, Simona Halep (32 de ani) a transmis un mesaj public, declarându-se ușurată că „am avut șansa să-mi prezint apărarea și să demonstrez că niciodată nu am recurs la niciun fel de dopaj”. Nume importante din tenis, precum Boris Becker și Alex Corretja, i-au răspuns.

Suspendată 4 ani de tribunalul Sport Resolutions, verdict luat de judecători după ce acuzarea ceruse 6 ani de interdicție, Simona Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Audierile au avut loc între 7 și 9 februarie, iar desfășurarea pledoariilor a încurajat-o pe Halep că va primi un verdict îmbucurător din partea arbitrilor de la Lausanne.

Ca atare, Simona a scris astăzi, într-un mesaj public, că „s-a încheiat coșmarul pe care l-am trăit în ultimul an și jumătate. Am avut șansa să-mi prezint apărarea în fața TAS și să demonstrez că niciodată nu am recurs la niciun fel de dopaj”.

Boris Becker și Alex Corretja i-au scris Simonei Halep: „Îți tin pumnii!”

Postarea Simonei a adunat 30.000 de aprecieri în mai puțin de două ore de la publicare. Printre cei care i-au răspuns se numără Boris Becker, de 7 ori campion de Grand Slam, și Alex Corretja, dublu finalist de Grand Slam, fost număr 2 mondial.

„Îți tin pumnii, Simo!!! Meriți un verdict bun și sper să te întorci pe teren. Ne lipsești!”, a scris Becker.

Corretja a răspuns succint: „Toate cele bune ”.

În secțiunea de comentarii și-a făcut apariția și Mihaela Buzărnescu (35 de ani). Ea a postat o inimă și un emoticon de aplauze.

Cum s-a apărat Simona Halep la TAS

Atât în prima instanță, cât și la TAS, Simona Halep și-a susținut cauza afirmând că testul pozitiv la roxadustat a fost provocat de contaminarea unui supliment alimentar pe care l-a consumat în august 2022, o pudră de colagen comercializată de o firmă canadiană, Quantum Nutrition. 

Judecătorii de la Sport Resolutions, cei care au suspendat-o 4 ani pe Simona, au concluzionat că „deși pudra Keto MCT a fost o sursă pentru roxadustatul găsit în proba din 29 august 2022, cantitățile pe care le-a ingerat nu explică concentrația de roxadustat din urina ei. Doamna Halep nu a putut să identifice altă sursă a roxadustatului, iar Tribunalul a considerat că simpla negare a consumului cu bună știință este insuficientă”.

VIDEO. Primele declarații ale Simonei Halep după audierile TAS

>

Mai multe știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.