Tenis

Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Dubai! Revenire spectaculoasă în finalul decisivului + Urmează un duel contra campioanei de la Wimbledon

+40 Foto
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 21 februarie 2024

Sorana Cîrstea (22 WTA, 33 de ani) s-a calificat în „sferturile” turneului de la Dubai, după ce a trecut de croata Donna Vekic (31 WTA, 27 de ani), 3-6, 6-3, 7-5.

După un început de meci lent, în care a pierdut primul set, Sorana Cîrstea a revenit spectaculos. A câștigat următoarele două seturi, după ce în decisiv a revenit de la 4-5 și serviciu pentru adversară.

Sorana Cîrstea e în „sferturi” la Dubai

În primul set, echilibrul s-a rupt rapid, la 1-1. Vekic a făcut break și s-a instalat la conducerea setului. A mers în avantaj până la 5-3, când a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei și a închis setul cu 6-3.

Actul secund a început spectaculos. Cîrstea a făcut break în primul game, dar Vekic a egalat imediat. Apoi, la 2-2, jucătoarea noastră a mai câștigat o dată pe serviciul croatei. De data asta, Vekic nu a mai avut forța să recupereze game-ul pierdut. Sorana a controlat game-ul și l-a închis precum croata pe primul: 6-3, după ce la 5-3 a mai făcut un break.

Sorana Cîrstea, revenire spectaculoasă în setul decisiv

În decisiv, Sorana Cîrstea a continuat să joace un tenis excelent. La 1-0 a reușit să facă break-ul, iar imediat după aceea a dus scorul la 3-0. Apoi, a urmat o cădere a româncei, iar Vekic a reușit să câștige trei game-uri la rând și să egaleze. De la 3-3 s-a făcut 4-4, scor la care Donna Vekic a făcut break. Croata a servit pentru a câștiga meciul, dar Sorana Cîrstea a rămas în meci și a câștigat pe serviciul adversarei.

Și ulterior a dus scorul la 6-5. Iar românca a continuat seria foarte bună și a mai făcut un break. S-a terminat 7-5, iar Sorana merge în „sferturi”.

Pentru calificarea în „sferturi”, Sorana și-a asigurat 73.000 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA. În „sferturi”, pe Sorana o așteaptă cehoaica Marketa Vondrousova (8 WTA, 24 de ani), deținătoarea trofeului de la Wimbledon. Ea a trecut în „optimi” de Liudmila Samsonvova (6-2, 6-2).

Sorana Cîrstea explică de ce a ales să se mute în Dubai

+40 Foto
Sorana Cîrstea / FOTO: Instagram

„M-am mutat în Dubai. De doi ani mi-am luat rezidența la Abu Dhabi, dar locuiesc în Dubai. Mereu mi-am dorit să locuiesc și în țară, dar și în afară, mai ales că sportul practicat de mine presupune să fii mereu plecat.

Mi-am dorit să locuiesc 50%-50%, adică jumătate de an în România și jumătate de an în afară. Bine, impropriu spus jumătate de an, pentru că eu călătoresc extrem de mult”, a mărturisit Sorana Cîrstea la DigiSport.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.