Liga Campionilor

Un fost atacant al lui Crystal Palace și Leeds a marcat cel mai rapid gol din istoria fotbalului! Unde joacă acum și câte secunde i-au trebuit

Golul secolului s-a marcat în Anglia / X CROYDON_FC

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 21 February 2024

Ryan Hall (36 de ani), atacantul lui Croydon FC din campionatul semi-profesionist englez Southern Counties East League, a șutat de la centrul terenului și a deschis scorul în meciul cu Cockfosters (3-0), contând pentru London Senior Trophy. Reușita sa nu este omologată însă de Cartea Recordurilor!

2 secunde și 31 de sutimi i-au fost de ajuns unui fotbalist englez pentru un nou record mondial. Ryan Hall a decis să șuteze direct de la centrul terenului, imediat după fluierul de start al unei partide din London Senior Trophy!

Atacantul de 36 de ani l-a păcălit pe portar, care nu a putut împiedica mingea să intre în plasă. „M-am simțit din nou fotbalist adevărat", a declarat pentru The Sun fostul jucător al lui Crystal Palace și Leeds United, ajuns acum în Southern Counties East League, divizie de semiprofesioniști, a 10-a în piramida engleză.

Cartea Recordurilor: „Ce lovitură, fiule! Ce execuție!”

Ryan Hall a punctat pentru Croydon FC în confruntarea cu Cockfosters (3-0). „Mingea a intrat în poartă după 2,31 secunde, timp care înțelegem că ar reprezenta cel mai rapid gol din istoria fotbalului", a transmis clubul situat în nivelul considerat „non-league". Imediat, cei de la Croydon FC au contactat Guinness World Records pentru a înregistra uluitoarea performanță.

„Ce lovitură, fiule! Ce execuție!", a comentat un reprezentant al celebrei GWR. "Golul nu a fost fortuit, Hall dezvăluind că a reușit același lucru în Sunday League și a decis să-și încerce norocul la debutul său acasă, la Croydon", a scris același The Sun. Hall nu a jucat niciodată în Premier League, cel mai înalt nivel atins fiind în Championship: două meciuri pentru Crystal Palace între 2005 și 2008 și opt partide la Leeds între 2011 și 2013. Are și o selecție în naționala C a Angliei.

>

Nu s-a omologat nici recordul din Arabia Saudită

Hall a rămas, se pare, doar cu aceste laude, pentru că recordul său nu poate fi omologat! Motivul? A fos înscris într-o competiție neprofesionistă. La fel s-a întâmplat și cu reușita lui Nawaf Al Abed, ce a dat gol după 2,4 secunde, în meciul dintre Al-Hilal și Al-Shoalah, contând pentru Cupa Prințului Faisal bin Fahad.

În mod surprinzător, golul n-a fost recunoscut ulterior de FIFA, întrucât Al-Hilal a fost acuzată că a aliniat prea mulți jucători cu vârsta de peste 21 de ani!

Regretăm că deosebita calitate a golului nu poate fi premiată de Cartea Recordurilor, pentru că noi nu monitorizăm performanțele din afara fotbalului profesionist
comunicat oficial al Guinness World Records

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.