Liga 1

S-a stins un fotbalist legendar al Argeșului: „Face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru”

Imagine de arhivă din celebrul meci cu Ferencvaros / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Articol de Remus Dinu  —  Wednesday, 21 February 2024

Nicolae Vulpeanu, fostul fundaș al lui FC Argeș din anii '60, pe teren într-unul dintre primele meciuri europene din istoria clubului, contra lui Ferencvaros, în 1967, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Fosta campioană a României a anunțat, miercuri după-amiaza, vestea dispariției fostului fotbalist, la două zile după decesul acestuia, survenit pe 19 februarie.

A murit Nicolae Vulpeanu, fotbalist legendar al lui FC Argeș

Nicolae Vulpeanu, născut pe 8 iunie 1940, fost fotbalist în Trivale între 1966 și 1968, a evoluat pentru precursoarea marii echipe a Argeșului, cea care avea să cucerească două titluri de campioană în anii '70. 

Gazeta a aflat că Vulpeanu era internat de o lună în spital și că starea sa se degradase alarmant în ultimele zile. În urmă cu trei luni, încetase din viață și soția fostului fundaș, eveniment la care Nicolae Vulpeanu a reușit să fie prezent, în ciuda stării precare de sănătate, pentru a o conduce pe cea care i-a fost alături o viață pe ultimul drum. 

Nicolae Vulpeanu, în urmă cu trei luni, la înmormântarea soției / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Vulpeanu și-a făcut junioratul la Dinamo Bucureşti şi Oltul Rm. Vâlcea. A debutat pe prima scenă la Piteşti, pe 5 aprilie 1961, Dinamo Piteşti-Dinamo Bacău 0-1. A strâns 34 de meciuri în Divizia A, toate în tricoul argeşenilor. A mai evoluat în ligile inferioare pentru Oltul Rm. Vâlcea, Metalul Hunedoara, Oţelul Galaţi şi Constructorul Galaţi.

„Face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru”

Familia alb-violetă deplânge trecerea în neființă a lui Nicolae Vulpeanu, fostul fundaș central al Argeșului din perioada 1966-1968

Slujba de înmormântare va avea loc joi, la ora 11:00, la Biserica Dudești Cioplea (acolo este și capela la care a fost depus), urmând să fie înmormântat la Cimitirul Progresul - Zețarilor (sector 4, București). Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!, a transmis clubul, pe pagina oficială de Facebook. 

Suporterii au comentat cu tristețe vestea decesului lui Nicolae Vulpeanu: „Dumnezeu să-l ierte, face parte din patrimoniul de aur al clubului nostru” sau „Odihnă veșnică, maestre”, au fost două dintre comentariile lăsate de fanii alb-violeților.

Cu Vulpeanu pe teren, FC Argeș a dat piept cu Ferencvaros în Cupa Orașelor Târguri, într-o „dublă” ce a avut loc în sezonul 1967-1968. Piteștenii s-au impus în Trivale, 3-1, dar au pierdut clar în Ungaria, 0-4. Radu Jercan, Viorel Kraus și Nicolae Dobrin punctau pentru alb-violeți în victoria de acasă contra maghiarilor. 

FC Argeș versus Ferencvaros, în retur: Narcis Coman - Nicolae Vulpeanu, Ilie Stelian, Ioachim Popescu, Constantin Olteanu, Ion Barbu, Ion Prepurgel, Nicolae Dobrin, Mihai Țurcan, Viorel Kraus, Radu Jercan
Antrenor: Ion Bălănescu

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.