Campionate

Inedit: un stadion din Serie A va avea 2400 de panouri solare pe acoperiș

+8 Foto
Stadionul lui Udinese, foto: Requadro.com

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 21 februarie 2024

Arena lui Udinese, „Stadio Friuli”, va beneficia de 2400 de panouri solare care vor fi montate pe acoperiș. Clubul din Serie A a realizat un parteneriat cu compania locală de utilități Bluenergy Group.

Această decizie a fost luată cu scopul de a oferi un ajutor pentru energia verde în țară, precizează Reuters. Lucrările au început, iar instalația va conține peste 2400 de panouri solare și va produce o medie zilnică de 3000 de kilowați/oră.

Stadionul lui Udinese va avea mii de panouri solare pe acoperiș

Udinese și Bluenergy se gândesc la adăugarea unui sistem de stocare a bateriilor pentru a contribui la eficiența instalației solare, iar acest lucru va funcționa din luna octombrie a acestui an.

GALERIE FOTO. Stadionul lui Udinese va avea 2400 de panouri solare pe acoperiș

+8 Foto
Stadionul lui Udinese va avea 2400 de panouri solare pe acoperiș

Fotbalul are o prezenţă de neegalat în mass-media şi, pe lângă propria noastră responsabilitate de a acţiona într-un mod moral, avem datoria de a răspândi mesaje care să încurajeze fanii să se unească în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat directorul general al lui Udinese, Franco Collavino.

Bluenergy este partener al lui Udinese din 2018 și oferă clubului energie exclusiv din surse regenerabile în ultimii ani. Recent, a cumpărat drepturile de denumire a stadionului. Denumirea anterioară era „Dacia Arena”.

Udinese este una dintre puținele echipe din Serie A care deţine în proprietate arena pe care joacă. Stadionul se află la marginea oraşului Udine, în nord-estul Italiei.

Italia îşi propune să genereze aproape două treimi din electricitatea sa din surse de energie regenerabilă până în 2030, a precizat Ministerul Energiei în iunie 2023 în proiectul său referitor la energie și climă.

Chiar și așa, dezvoltarea panourilor solare și eoliene se confruntă cu provocări majore, inclusiv cu un proces îndelungat de dobândire a autorizațiilor și, uneori, cu refuzul administrațiilor locale și a publicului, care se teme de daunele aduse peisajului, dar și agriculturii.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.