Tenis

Descoperirea de ultimă oră făcută de americani: Simona Halep, aproape de lovitura de grație » Detaliul despre Quantum Nutrition dezvăluit recent

Simona Halep Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 22 februarie 2024

Simona Halep (32 de ani) a dat în judecată firma canadiană Quantum Nutrition, cea care a produs suplimentul de colagen contaminat cu roxadustat, care i-a adus sportivei o suspendare de 4 ani. Iar americanii au descoperit un detaliu care i-ar putea aduce româncei succesul la proces.

Concret, Keto MCT, suplimentul luat de Halep, ar fi conținut ingrediente chinezești necunoscute, în locul celor din Oceanul Pacific, așa cum apare pe etichetă, notează tennisupdate.com.

Detaliul care i-ar putea aduce Simonei Halep 10 milioane de dolari

„Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.

Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.

În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep.

Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxudustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie”, notează tennisupdate.com.

Simona Halep, prima reacție după audierile de la TAS

„Coșmarul pe care îl trăiesc de un an și jumătate s-a terminat! Am avut șansa să-mi prezint apărarea în fața TAS și să arăt că niciodată nu am folosit niciun fel de substanță dopantă. Asta am spus din prima zi în care am fost acuzată.

Acum aștept decizia cu capul sus. Vreau să vă mulțumesc vouă, fanilor mei, jucătorilor și foștilor jucători, legendelor din acest sport și sponsorilor pentru sprijinul pe care l-am primit, pentru toate mesajele trimise și pentru toate clipurile pe care le-ați făcut pentru mine în această perioadă chinuitoare. Sprijinul vostru înseamnă enorm pentru mine și mi-a dat puterea să lupt zi de zi pentru adevăr.

Voi împărtăși cu voi vești despre caz, imediat ce le primesc. Vă doresc tot binele! Binele și adevărul vor câștiga mereu”, a fost mesajul Simonei Halep, în engleză, postat pe Instagram.

VIDEO. Simona Halep nu a vrut declare nimic după revenirea din Elveția

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.