Liga 1

„Am vrut să-l lovesc în cap. Putea fi o tragedie” » O nouă perspectivă a incidentului șocant din 2011: „Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?»”

+50 Foto
Răzvan Stanca, 44 de ani, campion cu FCSB în 2013, a fost invitat la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre episodul terifiant petrecut la meciul Petrolul - FCSB din 30 octombrie 2011

Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone  —  joi, 22 februarie 2024

Răzvan Stanca, 44 de ani, campion cu FCSB în 2013, a fost invitat la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre episodul terifiant petrecut la meciul Petrolul - FCSB din 30 octombrie 2011, încheiat cu victoria roș-albaștrilor la „masa verde”, 3-0.

CONTEXT:

  • Ce s-a întâmplat atunci? În momentul în care FCSB se pregătea să execute un penalty, un ultras prahovean, Dragoș Ștefan Enache, a ţâşnit din tribună spre teren. 
  • A alergat nestingherit 40 de metri, fără să fie oprit de vreun reprezentant al forţelor de ordine, şi l-a lovit cu pumnul în plină figură pe George Galamaz. Fanul avea pe mână un box metalic și i-a provocat lui Galamaz o fractură de os zigomatic și microleziuni ale timpanului. 
  • Huliganul a fost atacat, la rândul lui, de colegii lui Galamaz. Iar „centralul” Robert Dumitru i-a eliminat pe Martinovici şi Stanca, care au tăbărât pe Dragoș Ștefan Enache.

VIDEO. Răzvan Stanca: „Am vrut să-l lovesc în cap!”

>

„L-am lovit și eu pe suporter, dar pe imagini pare că l-aș mângâia, de-asta domnul Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?». Sincer, nu știu dacă am gândit pe moment... Rememorez acum faza și, sincer, am vrut să-i dau în cap. Asta a fost ideea mea.

Dar i-am dat în umăr. Dacă, Doamne ferește!, îi dădeam în cap, putea fi o tragedie. Însă, pe moment, când vezi că un coleg de-ai tăi e agresat fără motiv...

Puteam fi eu, până la urmă, a venit prin spatele meu. Suporterul și-a schimbat direcția de alergare și nu am avut timp să-l anunț pe George. Oricum, nici nu cred că auzea. Am crezut că se duce la un jucător de la Petrolul, pentru că ei nu jucau bine, mă gândeam că-i va trage la răspundere.

După ce l-a lovit pe George Galamaz, voia să se ducă și la Mihai Costea. Însă a intervenit Martinovici, care a făcut un tackling demn de un jucător de rugby sau K1. A fost o sperietură mare. Dacă îl lovea puțin mai sus, nu cred că se termina bine pentru Galamaz”, a povestit Răzvan Stanca, la GSP Live.

+50 Foto
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP

Meciul a fost suspendat la scorul de 2-0 pentru FCSB. Bicfalvi deschidea scorul, în minutul 36, iar Mihai Costea dubla avantajul roș-albaștrilor, din penalty, în minutul 45+8. Partida nu a mai fost reluată după golul 2.

Caseta meciului Petrolul - FCSB 0-2 (0-3 la „masa verde”)

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Răzvan Stanca

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.