Opinii

Cazul Mouratoglou: Mortul de pe Academiei

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  joi, 22 februarie 2024

În timp ce Simona Halep așteaptă cu speranță verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, cel direct implicat în suspendarea campioanei noastre, Patrick Mouratoglou, e bine mersi. Vesel și ferice, se pregătește să reia colaborarea, întreruptă o vreme, cu danezul Holger Rune, locul 7 ATP.

Anomalie pe care, între alții, a sesizat-o și Andy Roddick, fostul numărul 1 mondial care, ajuns la 41 de ani, nu se sfiește să-l arate cu degetul pe tehnicianul francez. Ba și să-l pună la zid.

Chiar dacă se îndoiește că TAS o va absolvi pe Simona, Roddick nu-l iartă pe Mouratoglou și trage în el din toate pozițiile. Asta în contextul în care, după ce a obținut din tenis premii de peste 20 de milioane de dolari, câștigătorul de la US Open 2003 nu mai e dependent de sportul respectiv.

Ceilalți preferă să nu se pronunțe. Au ales să tacă deoarece Monsieur Patrick rămâne cineva în lumea tenisului, persoană importantă cu care nu-i recomandabil să te cerți. Iar să-l ai de dușman, nici atât.

Patrick Mouratoglou // FOTO: Guliver/GettyImages

Andy spune însă ce gândește. În consecință, caracterizează situația actuală a Simonei ca "urât mirositoare", în ideea în care pare că "Exceptând-o pe Simona, nimeni altcineva implicat în luarea deciziilor nu va plăti", ceea ce Roddick consideră profund nedrept. Greșit.

Conform opiniei sale, Mouratoglou ar fi trebuit să recunoască public că "Eu i-am dat suplimentul și a fost vina mea". Atacul lui Andy continuă cu fraza "Pe când Halep merge la tribunal, Mouratoglou postează pe internet și... se promovează de parc-ar fi Puff Daddy (n.a. celebrul rapper și actor nord-american), care apărea în toare reclamelele din anii \'90"!

N-aș fi reprodus citatele din Andy Roddick dacă n-aș fi scris eu însumi, dar și mulți alții, în același registru. Condamnând ori măcar ironizând complicitatea lui Mouratoglou. Care în această perioadă tulbure n-a încercat altceva decât, scuzați expresia, să mute mortul de pe Edgar Quinet pe Academiei. Să nu intre în cadru, să treacă neobservat. Cu alte cuvinte, să-și spele mâinile de roxadustat fără să fie văzut și luat la întrebări.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.