Tenis

Sorana Cîrstea l-a dat gata pe celebrul specialist cu performanța de la Dubai: „Uluitor! Face «un Mannarino», dar în cazul ei e și mai impresionant”

+11 Foto
Sorana Cîrstea / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  joi, 22 februarie 2024

Revenirea de poveste a Soranei Cîrstea cu Marketa Vondrousova l-a lăsat fără cuvinte pe jurnalistul portughez Jose Morgado, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști de pe Twitter și, totodată, printre cei care nu și-au ascuns niciodată admirația față de jocul româncei. Cîrstea s-a impus cu 2-6, 7-6 (1), 6-2 și e în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Dubai.

Sorana a ieșit dintr-o situație critică în „sfertul” de la Dubai cu Marketa Vondrousova, reușind să-și adjudece biletele pentru semifinale după ce a fost condusă la un moment dat cu 2-6, 1-5.

„E revenirea carierei mele!”, a spus românca la finalul partidei în care a salvat nu mai puțin de șanse mingi de meci. Ea se pregătește acum pentru duelul cu Jasmine Paolini din penultimul act.

Sorana Cîrstea l-a dat gata pe Jose Morgado

Pe contul său de Twitter, jurnalistul de la Record Portugalia i-a dedicat câteva rânduri generoase Soranei:

Revenire IREALĂ din partea Soranei pentru a atinge cea de-a treia ei semifinală WTA 1000 din carieră, după Canada 2013 și Miami 2023. Sori a fost condusă cu 2-6, 1-5, dar a salvat șase mingi de meci în patru game-uri diferite, Marketa servind de trei pentru meci”.

Jose Morgado: „Sorana Cîrstea face «un Mannarino»”

Ulterior, Morgado a revenit cu un nou tweet, comparând-o pe Sorana cu versatul jucător francez Adrian Mannarino, cel care, la 35 de ani, a atins anul acesta cea mai bună clasare a carierei, locul 17.

Cîrstea e la 12 (!) puncte de a debuta în Top 20 la 33 de ani. Face «un Mannarino». În cazul ei e chiar mai impresionant, căci a mai fost aproape de Top 20 în urmă cu mai bine de un deceniu. Niciodată nu e prea târziu!

Cîrstea vs. Paolini e o semifinală de WTA 1000. Ce șansă pentru amândouă”, a adăugat comentatorul și analistul portughez.

Într-un clasament live, Sorana e pe locul 21, personal best, însă, cu o victorie în penultimul act, ar putea ajunge pe locul 15!

Rezumatul meciului Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova

VIDEO Sorana Cîrstea: „Prin muncă se poate face performanță”

>

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.