Campionate

Etapă „fierbinte” în Bundesliga » Bayer în fața unui record, Bayern la primul test după „șocul Tuchel”

Xabi Alonso, un antrenor fericit. E lider cu Leverkusen și pe lista lui Bayern și Liverpool / Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 23 februarie 2024

Bundesliga programează în week-end cu etapa #23. Liderul Bayer Leverkusen poate stabili, acasă, cu Mainz 05, un nou record de invincibilitate în Bundesliga. # Campioana Bayern va încerca să „spargă” criza pe care o traversează împotriva unui adversar redutabil, RB Leipzig, și în condițiile în care clubul și antrenorul Thomas Tuchel au anunțat încetarea colaborării la finele sezonului.

În etapa precedentă, liderul Bayer Leverkusen a mărit la 8 puncte distanța față de campioana Bayern în fruntea clasamentului. Iar eșecul suferit de bavarezi la Bochum, 2-3, a provocat un adevărat cutremur la Munchen, unde, în cele din urmă, conducerea și antrenorul Thomas Tuchel au decis să se despartă la sfârșitul sezonului.

Tuchel s-a angajat să facă tot ceea ce depinde de el pentru a scoate echipa din criză, iar duelul de sâmbătă, cu Leipzig, se anunță o mare provocare. Leverkusen are în schimb un meci mult mai ușor, vineri, acasă, cu penultima clasată Mainz 05.

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante meciuri ale rundei cu numărul 23.

Bayer Leverkusen la un pas de un nou record de invincibilitate în „vinerea neagră”

Runda trecută, Bayer Leverkusen a egalat recordul de invincibilitate stabilit de Bayern între decembrie 2019 și septembrie 2020: 32 de partide oficiale fără eșec. Iar vineri, împotriva penultimei clasate Mainz 05, are ocazia să stabilească unul nou.

Problema? „Farmaciștii” n-au câștigat niciuna din ultimele 6 partide jucate vinerea! De 5 ori chiar au pierdut! Pe de altă parte, Mainz n-a câștigat în acest sezon în deplasare.

Iese Bayern din criză tocmai cu RB Leipzig?

Bayern se prezintă la „șocul” cu RB Leipzig după 3 înfrângeri consecutive. Două în campionat și între ele acel 0-1 cu Lazio în prima manșă a „optimilor” Ligii.

Va fi interesant cum vor reacționa jucătorii după ce, la mijlocul săptămânii, s-a anunțat că antrenorul Thomas Tuchel va pleca la finele sezonului.

Campioana are nevoie de puncte, în condițiile în care VfB Stuttgart s-a apropiat la 4 lungimi și-i amenință poziția a doua în clasament, dar are în est-germani un adversar redutabil, care a învins-o chiar la Munchen, în Supercupa Germaniei (3-0), disputată în debutul stagiunii.

Principalul pericol, Lois Openda, ale cărui cifre impun: 84 de șuturi pe poartă în acest sezon, 16 goluri și 4 assisturi.

VfB Stuttgart are de-a face cu adversarul favorit

Meci de 1 solist la Stuttgart, unde a treia clasată, VfB, primește vizita lui FC Koln. Potrivit statisticilor, un adversar la îndemână în ultima vreme. Șvabii au pierdut o singură partidă din precedentele 10 susținute împotriva „țapilor”, iar pe ultimele 3 le-a câștigat la zero! Koln stă prost și-n clasament, fiind pe loc de baraj (16).

Duelul contrariilor la Dortmund

Meciurile Borussia Dortmund - Hoffenheim au fost întotdeauna spectaculoase, cu goluri multe, echilibrate. De data aceasta, dacă nu uităm la cifre, favorita pare clară.

Borussia vine după 8 etape fără eșec (4 victorii, 4 remize), Hoffe după tot atâtea meciuri, dar fără victorie (4 remize, 4 eșecuri). Mai mult, gaben-negrii au câștigat ultimele 5 dueluri directe.

VIDEO. Euro GSP » Boțoghină și Drejan îl propun pe Dorinel Munteanu, la Bayern Munich, în locul lui Thomas Tuchel

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.