Jocurile Olimpice

Noi șanse de calificare la Jocurile Olimpice pentru sportivii tricolori

Laura Ilie. Foto: Raed Krishan (2021)

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 22 februarie 2024

Campionatele Europene de tir în probele de 10 metri aer comprimat și turneul de calificare pentru pugiliști sunt următoarele competiții care pot spori delegația României pentru Paris.

România are până acum o delegație de 76 sportivi și speră să ducă la Paris 100 de „tricolori”. Următoarele competiții care ar putea aduce noi calificați sunt la tir și la box.

Campionatele Europene de tir pentru probele de 10 metri aer comprimat au loc la Gyor în perioada 26 februarie şi 2 martie.

Forul care se ocupă de acest sport mizează pe Laura Ilie și Roxana Sidi în proba de pușcă, sperând ca măcar una dintre ele să obțină biletul pentru Paris. Prima dintre ele a fost prezentă la Tokyo, unde a ocupat poziția a noua.

„E nevoie și de noroc”

„Ne dorim să obţinem o calificare olimpică. Se dau două locuri cotă la puşcă 10 m aer comprimat. Laura şi Roxana au tot ce le trebuie, mai au nevoie de dramul acela de noroc, acel unu la sută”, a spus Lucia Mihalache, președinta FR Tir, pentru Agerpres. Proba este programată pe 1 martie.

Penultima șansă pentru pugiliști

Turneul de calificare pentru pugiliști va avea loc la Busto Arsizio, în Italia, între 3 și 11 martie. Delegația României are opt sportivi.

Mergem cu patru băieţi şi patru fete. Obiectivul este să mai calificăm o fată şi un băiat. La fete, e clar că în pole position e Claudia Nechita, iar la băieţi avem două variante, Cosmin Gîrleanu şi Andrei Arădoaie, cu pretenţii de calificare. Sperăm să reuşească amândoi”, a spus Vasile Cîtea, președintele FR Box, pentru Agerpres.

Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg) şi Andra Sebe (cat. 66 kg), Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg) sunt sportivii care vor intra în ringul din Italia.

La masculin se oferă câte patru bilete olimpice, în timp ce la fete sunt între două și patru, în funcție de categorie. Claudia Nechita trebuie să ajungă în finală pentru a se califica.

În delegația pentru Paris este deja o pugilistă, Lăcrămioara Perijoc primind biletul olimpic în urma Jocurilor Europene de anul trecut.

Ultimul turneu de la care pugiliștii se mai pot califica la JO va avea loc la Bangkok, în Thailanda, în perioada 23 mai-3 iunie.

SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024 (76)

  • ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
  • BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
  • ATLETISM (4): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andreea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton)
  • CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
  • KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
  • GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
  • GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
  • POLO (12): naționala masculină
  • TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină

VIDEO. Jucătoarele de la tenis de masă, ultimele care au obținut biletele pentru Paris

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.