Conference League

Scenografia serii în Europa: „Surpriză, nenorociților! ” » Au fentat interdicția UEFA și au râs de mai-marii fotbalului european

„De această dată ai câștigat, UEFA”, a fost mesajul ultrașilor Legiei pre-meci. Ce a urmat apoi la tribuna a 2-a...

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 22 February 2024

UEFA a închis peluza nord a stadionului celor de la Legia Varșovia pentru meciul din această seară cu Molde (0-3 în retur, după 2-3 în tur), din barajul pentru optimile Conference League, dar ultrașii polonezi au găsit o modalitate să fenteze sancțiunea dictată de forul european.

Pe 14 decembrie, în Legia - Alkmaar 2-0, ultimul meci din grupa de Conference League pentru vicecampioana Poloniei, ultrașii formației gazdă au aprins torțe și au recurs la scandări „de natură ofensatoare, ilicite”, astfel că UEFA le-a închis peluza la următoarea partidă europeană pe teren propriu.

Aceasta a avut loc joi seara, cu Molde, în returul barajului pentru optimile Conference League.

„Surpriză, nenorociților!” » Ultrașii Legiei Varșovia au fentat interdicția UEFA

Interdicția dictată de forul continental nu i-a împiedicat pe ultrași să asiste la meci. Aceștia s-au așezat la Tribuna 2 a stadionului Wojska Polskiego, arenă cu o capacitate de 31.800 de locuri, și au avut un mesaj aparte pentru diriguitorii fotbalului european.

Înaintea meciului, în peluza goală a fost agățat mesajul „De această dată ai câștigat, UEFA”, un banner cu scris alb pe fundal negru.

„De această dată ai câștigat, UEFA”, a fost mesajul ultrașilor Legiei pre-meci

Apoi, odată cu ieșirea echipelor pe teren, aceștia au dezvăluit scenografia pe care o pregătiseră la Tribuna 2: „Surpriză, nenorociților!”.

„Surpriză, nenorociților!”, au afișat ultrașii mutați la Tribună

În tur, în Norvegia, Molde s-a impus cu 3-2, astfel că polonezii păstrau speranțe de calificare. Returul nu a decurs însă așa cum și-ar fi dorit. Molde a rezolvat calificarea încă din primele 20 de minute, când au punctat de două ori fără să primească replică din partea gazdelor.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.