Altele

Definiția mansplaining-ului » Un bărbat a încercat să îi explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea corect: „Joc golf de 20 ani...”

Articol de Cristina Negrilă  —  vineri, 23 februarie 2024

Georgia Ball, jucătoare și antrenoare profesionistă de golf din Marea Britanie, a postat pe Instagram o scenă incredibilă trăită pe terenul de antrenament. În timp ce-și exersa loviturile și încerca să își îmbunătățească lovitura, exersând mișcările mai lent decât în mod obișnuit, un străin s-a apropiat de ea și a început să-și ofere indicații nesolicitate despre cum ar trebui să execute loviturile.

  • Mansplaining = când un bărbat îi explică unei femei, într-un mod amabil, iar persoana căreia i se adresează cunoaște deja subiectul respectiv. De obicei, este vorba despre o explicație adesea inexactă sau prea simplificată.

Georgia Ball este jucătoare de golf profesionistă în cadrul PGA (n.r. - Asociația Jucătorilor Profesioniști de Golf) și se afla pe terenul de antrenament unde exersa un nou stil de swing.

Georgia își filmează frecvent antrenamentele și le postează pe Instagram și TikTok, unde are sute de mii de urmăritori.

Ea îi învață și pe alții să joace golf, fiind și antrenoare. Nu mică i-a fost surpriza când, în timpul unei ședințe de pregătire, Georgia s-a trezit cu sfaturi „prețioase” de la un bărbat care i-a criticat tehnica.

+16 Foto
Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)

Jucătoarea a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l convinge pe sfătuitorul de ocazie că știe destul de bine ce face, fără succes însă. Aceasta a continuat să îi dea indicații.

>

- Scuză-mă, ce faci acolo, nu ar trebui să faci asta. Ar trebui să te miști bine în swing și să lovești. Să balansezi cu mai mult elan. Ești prea lentă în mișcări, la urcare și apoi la coborâre.
Georgia Ball: OK, lucrez chiar acum la o schimbare, așa că ceea ce fac...

- Nu, știu ce faci acolo. Dar dacă faci prea lent mișcarea... Știi, am jucat golf timp de 20 de ani. Ceea ce trebuie să faci e să echilibrezi ritmul și să miști un pic mai rapid decât o faci acum.
Georgia Ball: OK, deci, îți spuneam că lucrez la o schimbare, d-asta fac totul un pic mai lent acum.

- Lovește o minge așa cum îți zic, doar una.

Georgia Ball: OK...

- Vezi? Mult mai bine decât făceai tu.
(Georgia râde și nu-i vine să creadă ce aude) Da, mulțumesc. Nu cred că a fost mai bună. Vezi tu, acum lucrez la niște schimbări, așa că fac totul într-un ritm mai lent... Nu știu dacă ai văzut prea multe partide de golf. Cele mai bune jucătoare din lume, când își exersează mișcările sau caută o schimbare...

- (Fără să înțeleagă aluzia, bărbatul o întrerupe și continuă) Nu, nu, știu ce zici, dar ce spuneam eu e că joc de 20 de ani golf și tu trebuie să-ți îmbunătățești ritmul.
(Nevenindu-i să creadă, jucătoarea încearcă să nu pufnească în râs)

- Ai văzut cât de bine ai lovit ultima dată? Continuă să faci asta, OK?
Georgia Ball: Îi mulțumesc pentru sfat.
- Cu plăcere

Clipul, cu peste 8 milioane de vizualizări pe TikTok, a stârnit numeroase comentarii. Georgia a recunoscut că: „A fost un pic ciudat, nu am de gând să mint. Nu m-am putut abține să nu râd. Mi-am pierdut cuvintele!”.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.