Europa League

Eliminare cu scandal din Europa League pentru Galatasaray » Turcii s-au luat la bătaie cu jucătorii de la Sparta Praga

Incidente la Galatasaray și Sparta Praga (foto: Imago)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 23 februarie 2024

Sparta Praga a învins joi, pe teren propriu, scor 4-1, formaţia turcă Galatasaray Istanbul, în returul din play-off-ul Europa League. În tur Galata câștigase cu 3-2 la Istanbul.

Meciul a fost marcat de conflictul dintre cele două echipe care a avut loc după fluierul final. Jucătorii turci și-au pierdut cumpătul, fiind deranjați de modul în care cei de la Sparta Praga și-au manifestat bucuria.

Jucătorii de la Galatasaray și Sparta Praga, încăierare pe teren la sfârșitul meciului de Europa League

Fotbalul turc înregistrează noi violențe, după ce Galatasaray a ieșit din Europa League, joi seară. Jucătorii și cei din staff-ul echipei din Turcia au fost implicați într-un carambol uriaș, pe teren după ce Sparta Praga a întors înfrângerea cu 3-2 din prima manșă.

Turcii, cu Mauro Icardi în atac, erau mari favoriți, dar au pierdut cu 4-1 și 6-4 la general. Campioana Cehiei a marcat trei goluri după ce oaspeții au rămas în 10 oameni, atunci când Kaan Ayhan a fost eliminat în minutul 68.

Imediat după fluierul final, deranjați de celebrările cehilor, jucătorii turci și cei din staff au sărit la bătaie. Fotbaliștii celor două echipe s-au calmat după aproape un minut, scrie Daily Mail.

Fotbalul din Turcia, umbrit de violențe în acest sezon

În decembrie anul trecut, Farul Koca (59 de ani), bașkanul clubului Ankaragücü, a demisionat din funcția de președinte, după ce l-a agresat pe Halil Umut Meler, arbitrul meciului cu Rizespor (1-1).

Incidentul a determinat suspendarea competițiilor fotbalistice din Turcia pentru o săptămână, iar Koca a fost suspendat pe viață de federație. Jucătorii și oficialii turci riscă amenzi și suspendări din partea celor de la UEFA, în cazul în care forul european îi vor găsi vinovați.

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.