Fotbal   •   Liga 1   •   ARBITRAJE

Rea-voință sau lipsă de valoare? Opinia lui Cristi Balaj despre erorile de arbitraj din Superliga

Cristi Balaj, 52 de ani, fost arbitru important, în prezent președinte la CFR Cluj, admite că microbiștii se pot gândi chiar la rea-voință în contextul marilor erori de arbitraj din actuala stagiune.

Articol de Alexandru Barbu   —  vineri, 23 februarie 2024

Cristi Balaj, 52 de ani, fost arbitru important, în prezent președinte la CFR Cluj, admite că microbiștii se pot gândi chiar la rea-voință în contextul marilor erori de arbitraj comise în actuala stagiune.

„Sunt îndreptățiți oamenii să se gândească, măcar, că ar fi vorba și despre rea-voință din partea arbitrilor, nu doar nepricepere?”, a fost întrebat Balaj la GSP Live.

VIDEO. Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Oamenii se pot gândi la rea-voință, dar e vorba despre valoare”


Iată cum a comentat oficialul CFR-ului:

Se pot gândi, doar că, din punctul meu de vedere, e vorba despre valoare. Sunt convins că cei din CCA, cei din Federație fac eforturi să elimine aceste greșeli mari. Nu le e comod nici lor, chiar dacă nu prea reacționează, nu cred că citesc nici presa.

Datoria noastră, a celor care suntem sau ne simțim nedreptățiți, este să ne spunem punctul de vedere, dar într-un cadru civilizat, ceea ce uneori lipsește”.

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Mi-e greu să înțeleg de ce VAR-ul nu intervine la penalty-uri comise din neglijență”


Pornind de la ideea că VAR nu corectează toate greșelile mari de arbitraj, Balaj a mai spus că:

Mi-e greu să înțeleg de ce aud că VAR-ul nu intervine și atunci când există lovituri de pedeapsă pentru faulturi comise din neglijentă, neglijența fiind cea mai simplă formă de fault, care nu implică o măsură disciplinară.

Or, atunci când comiți o incorectitudine în suprafața de pedeapsă proprie, care este sancționabilă ca imprudență sau brutalitate, este ușor de descoperit și obligatoriu trebuie o măsură disciplinară.

Dar când vorbim despre neglijență, conform legilor jocului, obligatoriu trebuie să intervii, să acorzi decizia tehnică, anume lovitură de pedeapsă. Și nu înțeleg de ce nu se intervine la neglijență”.

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.