Tenis

Ce șansă a ratat Cîrstea » Iga Swiatek a fost eliminată în a doua semifinală de jucătoarea pe care Sorana o învinsese la US Open

Iga Swiatek

Articol de Alexandru Stanciu  —  Friday, 23 February 2024

Liderul mondial Iga Swiatek (22 de ani) a pierdut a doua semifinală a turneului de la Dubai în fața rusoaicei Anna Kalinskaya (25 de ani, #40 WTA), scor 4-6, 4-6.

În prima semifinală, Sorana Cîrstea (33 de ani, #22 WTA) a fost eliminată de către Jasmine Paolini (28 de ani, #26 WTA), scor 2-6, 6-7 (6).

Sorana Cîrstea a ratat calificarea în finala de la Dubai

Sorana Cîrstea putea juca finala turneului WTA de la Dubai contra unei adversare pe care a învins-o anul trecut în turul secund de la US Open. Sportiva din Târgoviște s-a impus atunci cu scorul de 6-3, 6-4.

La general, Sorana conduce întâlnirile directe cu scorul de 2-1. Primul meci a fost câștigat de rusoaică în 2020, în ultimul tur al calificărilor turneului de la Cincinnati, scor 7-5, 6-4.

Al doilea meci a fost câștigat de către Sorana, în turul al treilea de la Indian Wells, scor 5-7, 6-1, 6-0.

Sorana Cîrstea, eliminată după ce a avut 5 mingi de set

Meciul s-a aprins însă în setul secund, dramatismul a fost la cele mai înalte cote. Sorana a fost condusă cu 2-4 și părea că va pierde din nou ușor, doar că a revenit uluitor.

A egalat după o serie de break-uri, apoi cele două au mers cap la cap până la 5-5. Sorana a făcut 6-5 și a avut 5 mingi de set, însă nu a fructificat nicio șansă de a trimite meciul în decisiv, iar italianca a luat game-ul și a dus setul în tie-break.

Acolo, după un joc echilibrat, Paolini s-a impus în cele din urmă și a ajuns în finala turneului de la Dubai.

Sorana Cîrstea a ratat șansa de a urca pe locul 15 WTA

Dacă s-ar fi impus în semifinala cu Paolini, Sorana Cîrstea ar fi urcat pe locul 15 în clasamentul mondial. Sorana se află în acest moment în clasamentul virtual pe locul 21, loc pe care l-a mai ocupat și în 2013.

VIDEO. Sorana Cîrstea: „Sper să pot inspira fetele mici să înțeleagă că prin muncă se poate face performanță”

>

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.