Liga 1

FCSB, la 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei: „Uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei”

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 24 februarie 2024

Steaua sărbătorește astăzi 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei. FCSB nu a ratat ocazia și a făcut o postare despre acest eveniment, deși clubul patronat de Gigi Becali nu are vreo legătură cu performanța realizată în 1987, conform deciziilor instanței.

Concret, FCSB a folosit cuvântul „Steaua” atunci când a pomenit de câștigarea Supercupei Europei. „Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental”. La două ore după comunicatul celor de la FCSB, CSA Steaua, echipa din Liga 2, a făcut și ea o postare despre acest eveniment.

FCSB, postare în ziua în care se împlinesc 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

FCSB nu asociază ziua de 24 februarie doar cu triumful Stelei din 1987, deși cele două entități nu au vreo legătură, conform deciziilor din instanță.

Liderul din Superliga asociază această zi și cu eliminarea Valenciei din șaisprezecimile Cupei UEFA, în urmă cu 19 ani, conform unei postări ulterioare apărute pe facebook-ul liderului din Superliga.

VIDEO. 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei

>

Practic, gruparea patronată de Gigi Becali a încercat să se folosească de această aniversare pentru a-și „lipi” din nou numele de Steaua, care a avut meci astăzi în Liga a doua, pe terenul celor de la Reșița, eșec 1-3

24 februarie reprezintă, la fel ca 7 mai, o dată istorică pentru fotbalul românesc.

Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dynamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0. Reușita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă.

Pentru aceste două mari realizări la nivel fotbalistic, uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet!
-comunicat FCSB

Fotografia postată de FCSB în ziua în care Steaua sărbătorește 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei, foto: facebook FCSB

CSA Steaua, postare la două ore după FCSB

Steaua a marcat și ea evenimentul și a făcut o postare pe rețelele de socializare în legătură cu acest aspect.

Imaginea asociată postării de CSA Steaua

ANIVERSARE
37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei!

Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi împotriva celor de la Dinamo Kiev a adus Stelei Supercupa Europei, în finala de la Monte Carlo. Astăzi, 24 februarie 2024, se împlinesc 37 de ani de când echipa noastră a cucerit al doilea trofeu european inter-cluburi, după Cupa Campionilor în 1986, pe 7 mai.

Disputa cu Dinamo Kiev a fost, totodată, cel dintâi joc al lui Gheorghe Hagi în tricoul roș-albastru. Mijlocașul transferat de la Sportul a reuşit golul victoriei în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Supercupa Europei a reprezentat primul trofeu pentru Anghel Iordănescu în calitate de antrenor principal.

Steaua a evoluat la Monte Carlo în formula: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă.

Antrenor: Anghel Iordănescu.
-comunicat Steaua București

Supercupa Europei, 24 februarie 1987, Steaua - Dinamo Kiev 1-0 (1-0)

  • A marcat: Hagi (44')

  • Stadion: "Louis II" (Monte Carlo). Spectatori: 8.456

  • A arbitrat: Luigi Agnolin (Italia)

Steaua: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84' Balint) - Lăcătuş (89' Majearu), Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu

Dinamo Kiev: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78' Morozov) - Belanov (51' Mihailicenko), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski

Cum se împarte ACUM palmaresul Stelei după decizia ÎCCJ

Palmares CSA Steaua București (1947-2003):

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1

  • 20 Cupe ale României

  • 4 Supercupe

  • 1 Cupa Campionilor Europeni

  • 1 Supercupa Europei

  • Palmaresul FCSB (2003-prezent):

    • 5 titluri de campioană în Liga 1

    • 3 Cupe ale României

    • 2 Supercupe

    • 2 Cupe ale Ligii

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.