Hochei

Horror! Arbitrul i-a găsit nasul pe gheață și la spital i l-au prins la loc cu 25 de copci

Christian Wejse parcă a presimțit ce i se va întâmpla / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 25 februarie 2024

Christian Wejse, hocheist la Fischtown Pinguins Bremerhaven, a fost victima unui accident teribil în timpul unui meci din campionatul Germaniei.

Episod halucinant petrecut în prima ligă germană de hochei pe gheață! Victima: atacantul lui Fischtown Pinguins Bremerhaven, Christian Wejse.

În meciul cu Nuremberg Ice Tigers (5:2), atacantul în vârstă de 25 de ani a vrut să-i facă body check unui adversar, dar s-a lovit cu nasul de mantinelă. Impactul a fost atât de dur încât o bucată din el i-a fost smulsă și a ajuns pe gheață!

Cum arată nasul lui Christian Wejse după ce i-a fost cusut la loc

„Am văzut sânge pe gheață după aceea și am crezut că mi-a fost rupt nasul. Medicul echipei noastre m-a dus în vestiar și mi-a spus că arbitrul tocmai mi-a găsit vârful nasului pe gheață. Atunci mi-a fost clar: fusese dislocat la impact”, le-a povestit hocheistul danez jurnaliștilor de la tabloidul Bild.

Cum a fost posibil un asemenea accident? Casca lui Wejse se mișcase atât de rău, încât viziera din plexiglas i-a tăiat nasul în momentul când s-a ciocnit cu mantinela. Managerul lui Penguins, Alfred Prey a rămas mască: „Incredibil! Așa ceva se întâmplă poate o dată la 30 de ani...”.

Wejse a fost imediat operat într-o clinică din Bremerhaven și ulterior a dezvăluit: „Vârful nasului meu a fost cusut la loc cu 25 de copci”. Vineri, el a revenit pe gheață și a câștigat cu echipa sa, scor 5-4, în fața lui Düsseldorfer EG. Mai mult, a marcat de două ori și a oferit și o pasă decisivă!

Wejse a explicat și cum își protejează nasul: „Acum port o grilă pe cască”. Acest lucru se obișnuiește în hochei doar pentru jucătorii tineri.

Wejse susține că nu-i este teamă că i s-ar putea întâmpla din nou așa ceva, ci altul este motivul. „Iubita mea era foarte îngrijorată și mi-a cerut să mă protejez mai bine”, a dezvăluit danezul.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.